Mobilyacıların Genel Kurulu Gergin Geçti

S.S. Mobilyacılar Yenilenebilir Enerji Üretim (GES) Kooperatifi'nin gerçekleşen genel kurulunda, kooperatif ortağı olan 9 firmanın ortaklıklarının düşürülmesi gerginliğe ve tartışmalara neden oldu.


1049 Görüntüleme

Noterden ihtar verilen 9 firma dışında ek önerge ile ortaklıktan düşürülmek istenen diğer firmalar ile ilgili  ise Kooperatif Denetim Kurulu Başkanı Hacı Çevikel'in, "Usulsüz ek önerge" itirazı üzerine önerge geri çekildi.
Genel Kurulda ortaklıktan çıkartılmak istenen firma sahipleri verilen önergeye ve karara tepki göstererek, karara şerh koyarak mahkemeye gideceklerini belirtirlerken, Denetim Kurulu raporunu sunmak için kürsüye çıkan Hacı Çevikel, noterden yapılan ihtarına dışında ek önerge ile yeni firmaların ortaklıktan düşürülmek istemesinin usulsüz bir uygulama olduğunu hatırlatarak divan heyetine itiraz etti. Konuyu haklı bulan Bakanlık Temsilcisi ve divan heyeti diğer isimler ile ilgili önergeyi çekerek 9 ismin oylanmasına karar verdi.

Ortaklıkları düşürülen firmalar:


Serhat Mobiya Mehmet Akkaş,
Özkap Ahşap Mustafa Özcan,
Lale Orman Ürunleri,
Çanakçıoğlu Mobilya Ahmet Çanakçıoğlu,
Mehmet Yalçın Seher Mobilya, 
Yunus Tarla Tarlasan,
İsmail Işık Köprü Mobilya,
Celal Temizsoy Fermina Mobilya,
Celal Doğan Maximo Mobilya 


Hacı Çevikel, "ERCAN SARIKAYA KOOPERATİF ÜYELERİNİ AYRIŞTIRIYORSUN"
Ercan Sarıkaya'nın 2020 yılı S.S Erciyes Yapı Kooperatifi Genel Kurulunda gündem maddeleri konuşulurken, GES Kooperatifi ile Yapı Kooperatifi'nin birleştirilmesi ile ilgili 18. maddede sunulan önergede imzasının olduğunu hatırlatan Denetim Kurulu Başkanı Hacı Çevikel, Ercan Sarıkaya'ya hitaben şunları söyledi: "Şimdi burada farklı konuşuyorsun vekooperatif üyelerini AVM'ciler-imalatçılar şeklinde ayrıştırıp çıkmaza sokuyorsun. Şayet bugün bunu söylüyorsan o gün birleştirilsin diye neden savundun ve imza attın? Bunun neticesinde hukuki süreçte doğacak her türlü sıkıntının sorumlusu sen ve yönetimin olur. Konuyla ilgili gerekli itiraz şerhlerimizi koyuyoruz ve süreci mahkemeye taşıyoruz" dedi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Şunlar da hoşunuza gidebilir