Okur Musun Derneği Öğrencilerinden Şiir Gecesi Şöleni

OKUR MUSUN Eğitim, Kültür Ve Sosyal Araştırmalar Derneği önceki akşam şiir gecesi düzenledi.


847 Görüntüleme

Gecede, derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Tüfekçi derneği tanıtan bir konuşma yaptı. Tüfekçi, faaliyetlerinin hedefinde okumayı özendirmek ve iyi insan olmak olduğunu belirtti. Popülerlik üzerine konuşan Tüfekçi; “Popülerlik, fast food beslenmek gibidir, uzun vadede obez yapar” ifadelerini kullandı.

Şiir gecesi üniversite öğrencileri, mezunlar ve vatandaşların da katılımıyla yoğun ilgi gördü. Ayrıca dinletide Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Melikgazi Kültür İşleri Başkanı İbrahim Bozdağ, MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer de bulundu.

İlk olarak Veysel Tüfekçi kitaplardan ve bu konudaki popülarizmin etkilerinden, kendi alanında okumanın insana katkılarından bahsetti. Konuşmasında popülerliği obeziteye benzeten Tüfekçi; “Popülerlik fast food beslenmek gibidir. Çok haz verir, hazzınızı besler ama uzun vadede sizi obez yapar, hasta olursunuz. Daha sonra o hastalıklardan kurtulmak için birçok çaba gösterirsiniz” şeklinde konuştu.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, güzel ve etkili konuşmanın okumaktan geçtiğini belirterek, kitap okumanın öneminden bahsetti. Mustafa Yalçın, konuşmasını; “Değerli dostlar, gençlerimizi tebrik ediyorum, kitap dostlarım olarak, hepinizi gönlünüzden öpüyorum, nice güzel günlerde ve başarılarda buluşmak üzere, saygılar” diyerek sonlandırdı.

Okur musun derneğiyle nasıl tanıştığını anlatan Ferhat Akmermer ise konuşmasında; “Ben okur musunu ilk olarak, İlim Hikmet Vakfı’nın altında, 8-9 kişilik bir arkadaş heyetinin, kitapları belirleyip, okuyup, o kitapların analizini yapmalarıyla tanıdım. Ama aradan geçen süre içerisinde Veysel abi bu işe inandı ve bir dernek kurmadan önce dernek oldular. Bu noktada da bizlere ışık tuttu. Tebrik ederim” ifadelerine yer verdi.

Gecenin bundan sonraki gidişatı şiir dinletisi üzerine oldu. Gece sonunda ise iki lise öğrencisi Gizem Ergün ve Ercan Akdamar, misafirlere saz eşliğinde türküler söyledi.

 

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Şunlar da hoşunuza gidebilir