Kumsmall AVM’de Denetim İsyanı: Burası Kimsenin Babasının Çiftliği Değil

“Türkiye ve Avrupa’nın en büyük karma projesi” olarak ifade edilen Kumsmall AVM’de bazı üyeler artan giderlere isyan etti.


870 Görüntüleme

Aidatlar başta olmak üzere artan giderlere yönelik artan tepkiler üzerine yönetim “Bilgilendirme toplantısı” yaptı. Toplantıda söz alan AVM ortaklarından Mobilyacı Vedat Erbay, çarpıcı ifadeler kullandı.

HİÇBİR BÜROKRATIN, ZENGİNİN, MÜDAHALE EDEMEYECEĞİ BİR DENETLEME KURULU KURULSUN

Gelirlerin, giderlerin denetlenmesi için bağımsız bir denetim kurulu oluşturulması çağrısı yapan Erbay, “AVM ortaklarınca yetki verilip, destek alınarak, bağımsız bir denetleme kurulsun. Hiçbir bürokratın, zenginin, müdahale edemeyeceği bir denetleme kurulu kurulsun. Sapla saman artık birbirinden ayrılsın. Haklı haksız ortaya çıksın. Bu işlerde bir yanlışlık varsa hesabı sorulsun” çağrısı yaptı.

FORMALİTEDEN DENETİM İSTEMİYORUZ

İmalat ve AVM’nin hesapları birbirinden ayrılması gerektiğini de savunan Vedat Erbay, “Formaliteden denetim istemiyoruz. AVM ortaklarının gelir giderleri şeffaf şekilde takibinin edebilecekleri bir yapı oluşturulmalıdır. Gelir, gideri tıpkı bir bina yönetim sistemi gibi herkes anında görebilmelidir” dedi.

80 BİN TL MAAŞ ALIYORSA, KENDİ ARACIYLA GİTMELİ, OTELİNİ, BİLET PARASINI KENDİ ÖDEMELİ

AVM yönetimi ile ilgili de çarpıcı ifadeler kullanan Erbay, “Başkan 80 bin lira maaş alıyorsa, kendi aracıyla gelip gitmeli. Otelinin parasını kendi vermeli, uçak biletini kendi parasıyla almalıdır” diye konuştu.

SÜREKLİ BATAĞA SAPLANIYORUZ

Borçlardan kurtulup, kooperatifin feshini istediklerini kaydeden Erbay, “Bu kadar yüksek ortak ödeme istemiyoruz. Dışarıdan hizmet alıp, aracıları zengin etmek istemiyoruz. 750 milyar ortalama cebimizden çıkan parayla bu araçlara kimler biniyor? Gelir, giderlerin artması yüzünden sürekli batağa saplanıyoruz” sözleriyle de dikkat çekti.

ALTUNER: İDDİALARA YANITI TOPLANTIDA BEN DEĞİL BAŞKAN SARIKAYA VERDİ

Diğer yandan bu yöndeki iddialar üzerine haber merkezimizin ulaştığı Kumsmall AVM Başkanı Mustafa Altuner ise bilgilendirme toplantısında söz konusu iddialara ve eleştirilere kendisinin değil, Kooperatif Başkanı Ercan Sarıkaya’nın yanıt verdiğini belirterek, “ Bu konuda Başkanımızla istişare yaptıktan sonra da gerekli açıklamayı yapacağız” dedi.

BU AVM ÜZERİNDEN KİMSE NEMALANMASIN “

Bu AVM üzerinden kimsenin nemalanmasını istemiyoruz” diyen Erbay, “Burası kimsenin babasının çiftliği değildir. Ortaklar olarak, 200 kişi olarak sahip çıkacağız buraya. Profesyonel, şeffaf, adil bir yönetim istiyoruz” şeklinde konuştu.

O İDDİALARA VE ELEŞTİRİLERE SARIKAYA’DAN YANIT: 80 BİN TL MAAŞ YALAN!

Diğer yandan söz konusu iddialara yanıt veren AVM’nin bağlı olduğu Erciyes Küçük Sanayi Sitesi (KSS) Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya, iddiaları yalanladı. “Muhalif grubun iftira ve yalanları sürüyor” diyen Sarıkaya, 80 bin TL maaş iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

SEÇİM GELİYOR DİYE ARTIŞ YAPMAMIŞLAR! ORTAK GİDERLER KONUSUNDA YÜZDE 38 ARTIŞ YAPTIK

Ortak giderlerdeki artışla ilgili de eleştirilere yanıt veren ve önceki yönetimi suçlayan Sarıkaya, “Ortak giderler konusunda önceki yönetim seçim geliyor diye maliyetlerdeki artışları hiç yansıtmamış ve zarar ettirmiş. Biz asgari ücretteki, maliyetlerdeki artışları da göz önüne alarak yüzde 38 bir artış yapmak zorunda kaldık” dedi.

BİZİM UĞRAŞACAK ÇOK İŞİMİZ VAR, BU YALANLARLA UĞRAŞACAK VAKTİMİZ YOK

“Bizim uğraşacak çok işimiz var, bu yalanlarla uğraşacak vaktimiz yok” diyen Sarıkaya, maliyetleri düşürmek için çalıştıklarını dile getirerek, “Temizlik ve güvenlikte 85 kişiden 65’e düşürdük. Elektrik, su giderlerinde maliyetleri düşürdük” diye konuştu.

ÖNCEKİ YÖNETİMDEN KAYNAKLI, 20 MİLYON TL ENERJİDE ZARAR VAR, DAĞITAMAMIŞLAR

Sarıkaya, “Önceki yönetimden kaynaklı, 20 milyon TL enerjide zarar var, dağıtamamışlar. Bunun yanında işten çıkardığımız 3 kişi var. Bunların tazminatları var. Evet, giderlerde artış varsa, bunlardan ötürüdür. Bizi yolumuza devam ediyoruz. Yalan ve iftiralarla uğraşacak değiliz. AVM hesapları 3-4 ayda bir denetleniyor. Bu konuda denetim kurulu var. Bunun yanında alanında profesyonel kişilerle çalışıyoruz. Her işimiz de şeffaf” ifadelerini kullandı.

SARIKAYA’NIN ÖNCEKİ YÖNETİMDE SORUMLULUĞU YOK MU?

Önceki yönetimi suçlayan Sarıkaya, kendisinin de “önceki yönetimde görev alıp almadığı, sorumluluk taşıyıp, taşımadığına” yönelik soruya, “Ben kooperatif yönetimindeydim, AVM’nin değil” yanıtını verdi. Bazı çevreler ise AVM’nin, kooperatife bağlı olarak faaliyet gösteren bire yapı olduğuna dikkat çekerek, “Kooperatif bünyesinde faaliyet gösteren bir yapıdan kooperatif yönetiminin nasıl haberi olmaz. Bu AVM’ye yöneticiyi kooperatif yönetimi atıyor” diyerek, Sarıkaya’nın, “sorumluluktan kaçtığını” belirtiyor.

KAYNAK:Cafer Zengin

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Şunlar da hoşunuza gidebilir