Yıl sonu enflasyon tahmini belli oldu

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, 2023 yılının son enflasyon raporunu açıkladı. Erkan açıklamasında enflasyon tahminlerini paylaştı. Erkan, "Dijital para 1. faz çalışmaları raporunun yıl sonuna kadar yayınlanmasını planlıyoruz. İkinci fazda, 2024'te hukuki, iktisadi güvenlik boyutları ele alınacak" diye konuştu.


1242 Görüntüleme

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamaktan sevinç ve gururu sizlerle paylaşmak istiyorum. Milli mücadele ve istiklal ruhumuzun simgesi olan Cumhuriyetimizin 2. yüzyılına başlarken her birimize önemli görevler düşmektedir. TCMB olarak görevimiz fiyat istikrarı amacımız doğrultusunda dezenflasyonun en kısa sürede tesis edilmesi ve enflasyonun yeniden tek haneye indirilmesidir. 

Haziran ayında başlattığımız güçlü parasal sıkılaştırma ile enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz. Bir süredir yüksek ve oynak seyreden enflasyonu kontrol altına almanın uzun ve zorlu bir süreç olacağının bilincinde enflasyonun görünümünde belirgin iyileşme sağlanan kadar tüm araçlarımızı kararlılıkla kullanmaya devam edeceğiz.

Para politikasının birikimli etkileri içinde bulunduğumuz geçiş döneminde devreye girerken dezenflasyon sürecinin 2024 yılının ikinci yarısında başlamasını hedefliyoruz.

Küresel büyümeye baktığımızda 2023 yılının son çeyreğinde iktisadi faaliyet zayıf seyrine devam etmektedir. İhracat yaptığımız ülkelerde geçtiğimiz yıl azalış gösteren büyüme oranları 2023 yılında da gerilemesini sürdürmüştür.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *