VALİ GÖKMEN ÇİÇEK ŞEHRE SİNERJİ GETİRDİ, MİLLETVEKİLİ ÇETİN ARIK SATAŞTI


766 Görüntüleme
Dinlemek İçin Tıklayınız. 👉🏻

Vali Gökmen Çiçek'i Kayseri'ye gelişinin 2. gününde ziyaret etmiştik MÜSİAD Kayseri Şube Baskanı Ferhat Akmermer ve Yönetim Kurulundan arkadaşlarımızla birlikte.
Yaklaşık 1 saat sohbetimiz oldu kendisiyle ve oradan aldığım izlenimlerin neticesinde birlikte çekindiğimiz fotograf karesiyle paylasim yaparak, "Kayseri yeni Valisini çok sevecek" yazmıştım.
Zaten Afyon şehrine vedasında Afyon halkının kendisini uğurlarken döktükleri göz yaşlarindan orada da icraatları ile ne kadar sevildigine hep birlikte şahit olmuştuk.
Vali Gökmen Çiçek geldigi günden bugüne gerçekten de halkın içinde ve halkın valisi olduğunu şimdiden göstermiş oldu bizlere.
Büyukşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ile de iyi bir uyum yakaladılar ve şehrin kültürel değerleri olan tarihi miraslarımızı birlikte gezerek oralarda farkındalık oluşturdular ve yatırımlar ardı ardına gelmeye başladı.
Soğanlı'da bulunan tarihi yapının hem restore edilmesi hem de duyurulmasını sağlayarak, dikkatleri bu önemli tarihi yapılara çekmeyi başardılar. Soganlı'da bugünlerde yapılan yatırımlar, kısa süre sonra burasının ne denli önemli bir turizm merkezi haline geleceğini göstermekte. Başkan Memduh Buyukkılıç'la Soğanlı'da balonları yeniden havalandırdılar.
Sultanhanı ve şehirdeki diğer tarihi yapıları  ziyaret ederek oralarda da yatırımlara hız verdiler.
Vali ve Başkan'ın enerji ve sağlamış oldukları sinerji ile şehrin geleceği adına umutlar iyiden iyiye yeşermeye başladı. 
Sıkıntısı olan vatandaşların  Vali Çiçek'e ulaşmaları ve sorunlarının hızlıca çözüme kavuşuyor olması takdire şayan.
Kurumlar ziyaret ediliyor, STK ve odaların toplantılarına katılım sağlanıyor, meseleler masaya yatırılıyor ve çözümler üretiliyor. 
Valiliğin parası, bütçesi olmaz denirdi hep.
Bu Vali Gökmen Çiçek'le değişti ve valilik eliyle yatırımların nasıl finanse edildiğine şahit oluyoruz.
Daha şimdiden şehirdeki yatırimlara Vali Çiçek kanalıyla çok önemli oranlarda finansman sağlandı, sağlanmaya da devam ediyor.
Hafta içi Vali Gökmen Çiçeği Dostum Mehmet Uyumaz ile bir kez daha makamında ziyaret ettim.
Sayın Vali, "İçişeri Bakanlığı Personel Genel Müdürluğüm zamanında tanıdığım bir çok arkadaş Bakanlıklarda önemli yerlerdeler ve şehrimiz için hazırlamış oldugumuz proje ve yatırımlar için kaynak sağlamakta zorlanmiyoruz 
Bu arkadaşlarımız kendilerine ulaştığımızda adeta seferber oluyorlar ve taleplerimi karşılıyorlar" dedi. 
Varlığınız daim olsun Sayın Valim.

Ziyaretimiz esnasında CHP'nin Kayseri Milletvekili Çetin Arık Vali Gökmen Çıcek'e bir sataşma açıklaması geldi. Vali Beyle birlikte izledik sataşmayı Vekilin sosyal medya hesabından.
Çetin Arık sataşmasında, AK Parti milletvekilleri ve belediye başkanlarının halkın içerisine çıkamadıklarindan Vali Gökmen Çiçek'le geldiklerini iddia ediyor, devletin korumasında sehir merkezinde ve ilçelerde gezebildiklerini söylüyordu. Sonra da, Vali Bey'in tarafsız olmasını ve kendisiyle de gezmesini emrivaki dinlendiriyordu. Vekilin sözlerinin arasında Sayın Vali'ye hakaret ve emrivaki haddi aşan cümleler sarfediliyordu.
Tabi bu sataşma Vali Çiçek'in hak etmiş olduğu sözler asla degil.
Vali Bey'le birlikte izlediğimiz bu talihsiz sataşma videosu sonrasinda göz göze geldik.
Vali Bey'in yorumu şu oldu: "Biz elbette devletin ve halkın Valisiyiz. Amacımız şehire herkesle  uyum içerisinde hizmet etmek. Biz programimızı yapıyoruz başkanlarin yönetmekte oldukları bölgelerde programlarımızı kendileriyle birlikte yürütüyoruz. Programlarımıza hiç bir millet vekilimizi kendimiz davet etmiyoruz, kendileri dahil olarak katkı sunuyorlar. Çetin Arık kendisi proğramlarimıza gelmiş de biz mi kabul etmemişiz. Doğru bir yaklaşım degil ve amacının dışında bir açıklama olmuş. Biz bu gibi şeylere takılmadan şehrimiz için çalışmalara devam edeceğiz."
Evet son derece doğru ve gerçekçi bir bakış açısı.
Siyasiler muhalefette de olsalar iyi niyetli ve yapıcı hareket etmeleri ve söz sarfetmeleri gerekir.
Çetin Arık'ın sataşma amaçlı, yapıcı degil kıskançlık içeren bu siyasi açıklamasını kınıyorum.
Kayseri halkı tarafından kısa sürede sevilen ve benimsenen Vali Gökmen Çiçek hakkında yapılan bu açıklamanın vatandaş nezdinde hic bir karşılığı olmaz. 
Sığ CHP zihniyetinin bir yansıması olarak akıllarda kalır o kadar. 
Kayseri şehri genç, dinamik, halktan ve gayretli valisi Gökmen Çiçek'le ve kendisiyle uyum içerisinde çalışan başta Memduh Buyukkılıç ve diğer belediye baskanları ile çok daha iyi bir noktaya gelecektir.

Yazar

Erdinç Teğmen

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *