VAN 'da evlat eylemi, 78'inci haftasında

VAN'da dağa kaçırılan çocuklar için eylem yapan aileler, 78'inci haftada Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) önüne yürüyüp, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.


62 Görüntüleme

Terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklar için eylem yapan aileler, bayram ve seçimler arasında yeniden Menekşe Sokak'ta bir araya geldi. 78'inci haftada buluşan ailelerin, ellerinde Türk bayrakları ve şehir fotoğrafları ile DEM Parti ilde yürüdüna kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında polis de güvenlik önlemi aldı. Aileler, sık sık "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

 

'BENİM KIZIMİN ÖZGÜRLÜĞÜ NEREDE'

 

Eyleme katılan Nazlı Sancar, 12 yıldan beri faaliyetlerden haber alamadığını belirterek, "Yıllar bu haklı mücadelemi yürütüyorlar, son ana kadar da devam edecekler. Seçimi kazanabilirler, belki Van Büyükşehir Belediyesi'nin önünde de takip etmeyi yapmayı düşünüyorum. Diyorlar ki hak, hukuk, adaletler için. Eğer bunu savunurlarsa; 5 yıl boyunca ailelere, neden bir açıklama yapmıyorlar, kendi çocuklarını kolejlerde okuyorlar, bizim gibi garibanların çocuklarını da ölüme mahkum ettiler. Duyuyorsan, beni görüyorsan; Bundan sonraki süreçte güzel bir hayat kurtarırız" dedi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *