Vali Yardımcısı Tekeş, “ERVA Spor Okullarını mahalle bakkalından yakın hale getirmek istiyoruz”

Vali Yardımcısı Tekeş, “ERVA Spor Okullarını mahalle bakkalından yakın hale getirmek istiyoruz”


96 Görüntüleme

 Kayseri Vali Yardımcısı Ömer Tekeş, ERVA Spor Okullarına ulaşımın kolay olmasının amaçlandığını vurgulayarak, “Her mahallede bir spor okulu sloganıyla çıkmıştık ama burada dezavantajlı ailelerin bulunduğu mahallelerde okullar var. Sancaktepe Mahallesinde mobilyacılar odası ile bir okul daha açılacak. Buradaki çocuklar araç kullanarak gidemezler bu yüzden spor okullarını mahalle bakkalından yakın hale getirmek istiyoruz. Aileler çocuklarını kolayca gönderebilsinler” dedi.

Kayseri Vali Yardımcısı Ömer Tekeş, KayseRadar ve RadyoRadar ortak canlı yayınında ‘Gündemin Sesi’ programına konuk olarak Moderatör Salih Zeki Çetin ve Gülcan Özdemir’in sorularını yanıtladı. Vali Yardımcısı Tekeş, spor okullarına ulaşımın kolay olması amaçlandığını söyleyerek, “ERVA projesi ilk olarak gönüllü okullarda 10 bine yakın öğrenciye hitap ediyordu şu anda 16 ilçede 100 okulda 40 bine yakın öğrencimiz faydalanıyor; bu okullarda uygulanan projemiz. Bir de ERVA Spor Okulları projemiz var aslında kamuoyunda yer alan kısım burası. Spor ile eğitimi bir araya getirdik. İlk etapta emniyetin projesi vardı ve bu da bizim için başlangıç noktası oldu. Şu an itibariyle 29 tane spor okulumuz var. Her mahallede bir spor okulu sloganıyla çıkmıştık ama burada dezavantajlı ailelerin bulunduğu mahallelerde okullar var. Sancaktepe Mahallesinde mobilyacılar odası ile bir okul daha açılacak. Buradaki çocuklar araç kullanarak gidemezler bu yüzden spor okullarını mahalle bakkalından yakın hale getirmek istiyoruz. Aileler çocuklarını kolayca gönderebilsinler” şeklinde konuştu.

‘ERVA SPOR OKULLARIMIZ ATOM SERUM GİBİ’

Vali Yardımcısı Tekeş, “20’ye yakın branş var; Muay Thai, Karate, Boks, Taekwondo en fazla rağbet gören branşlarımız ve yalnızca erkek değil kız çocukları da ilgi gösteriyor. ERVA’nın spor okullarını bir damar yolu olarak düşünün biz bu branşlarla damar yolunu açıyoruz. Burada değerler eğitimi kısmıda ona kattığınız vitamindir, bizim ERVA spor okullarımız atom serum gibi. Her oyuncumuz geldiğinde bize ERVA spor okulu serumundan takın demesi gerekiyor. Bizim amacımız orada milli şuura sahip, değerlerini bilen, büyüğünü, küçüğünü bilen tarihini bilen iyi sporcular yetiştirmek. Mesela bizim okul aile birliklerimiz var. Her ERVA Spor Okulunun bir whatsapp grubu, okul aile birliği var. Hem antrenörlerin, hem ailelerin olduğu. Biz her iki ayda bir veli toplantısı yapıyoruz. Mesela ASKON başkanımızın annesi vefat etti. Annesinin taziyesine ASKON ERVA spor okulunun öğrencileri hep beraber gidip taziyelerini verdiler. Amaç bir aile ortamı oluşturmak. Hiçbir öğrencimiz bizim okulumuzda para vermeyecek. Kıyafet dahil tamamen ücretsiz. Her şeyi biz ayarlıyoruz. Bizim en önemli kıstaslarımızdan biri odur. Hiçbir şekilde çocuklardan para istemiyoruz. Çocuklar gelecekler ücretsiz bir şekilde eğitimini alacak. kılık kıyafetini biz temin edeceğiz” şeklinde konuştu. 
 

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *