Sulama kanalına düşen çoban ve eşeğini tarım işçileri kurtardı

DİYARBAKIR’ın Bismil ilçesinde sulama kanalına düşen çoban ve eşeğini tarım işçileri kurtardı. O anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.


110 Görüntüleme

Olay, dün akşam saatlerinde Bismil ilçesinin kırsal Çakıllı Mahallesi Meredan Mezrası'nda meydana geldi. İsmi öğrenilmeyen çoban, üzerine bindiği eşeğini, su giderinin giderilmesi için kanala götürüldü. Kanalın parçaları kayan eşek, çobanla birlikte suya düştü. yazılı pamuk tarlasında bulunan işçiler, yardıma koştu. Tarım işçileri, kemer ve halatlarla çoban ile eşeği sudan çıkarıldı.

Olayı tesadüfen dağıtan yardım sağlayan Şeyhmus Eşen (35), “Pamuk ekmiştik, pamuğun sonuncusu görmek için ekibim, sulamacı ve yeğenlerimle birlikte tarlayı kontrol etmeye bırakıldık. Tesadüfen denk geliyor. Birbirimize tutunarak kurtarmaya çalıştık. İlk çobanı kurtardık. Sonra da eşeği kurtarmak için kemerlerimizi bir araya getiriyoruz, ancak eşek ağır olduğu için kemerler koptu. Ayrıca eşeğin semerine bağlı halat vardı. O halatı semerinden desteklediği ayaklarına bağlandı ve eşeği de bu şekilde kurtardık” dedi.

Kurtarma anları ise cep telefonu kamerasına yansıdı.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *