SORUYORUZ : AL SANA SOSYAL MESAFE İHLALİ VAR MI CEZA YAZABİLECEK BABAYİĞİT ?

SORUYORUZ : AL SANA SOSYAL MESAFE İHLALİ VAR MI CEZA YAZABİLECEK BABAYİĞİT ? GÜCÜNÜZ GARİBAN VATANDAŞA MI YETİYOR


642 Görüntüleme

Yasaklardan bunalan ya da iki dakikalığına da olsa maskesini çıkarıp, sosyal mesafeyi ihlal ederek çok özlediği arkadaşının yarım metre yanına yaklaşan vatandaşlara yağmur gibi ceza yazılırken, siyasi yönetici, milletvekili, belediye başkanı ve benzeri gücü olanlara ise bırakın ceza yazılmasını , tek kelimelik uyarı dahi yapılmaması vatandaşı isyan ettiriyor.

Türkiye’deki pekçok muhalefet ya da iktidar partilerine ait açılışlarda ya da toplantılarda ne bir Vali ne de bir Emniyet Müdürü yetkisini kullanarak “oradakilere” tek kuruş ceza yazılması ya da uyarılması talimatını veremezken bilakis, gariban vatandaşa, daha doğrusu bu isimleri seçen asıl millete ceza yağdırıyorlar.

Elbette ihlalleri savunmuyoruz ama eğer bir suç varsa bu herkes içindir, ve buna mukabil ceza varsa bu da herkes için olmalıdır. Bizzat bu yasakları kanun olarak çıkaran  milletvekilleri ve bunun şehirlerdeki uzantıları olan, siyasi temsilcileri, il yöneticileri, belediye başkanları ve dahi belediye meclis üyeleri bile,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyulmasını ısrarla istediği Maske, Mesafe ve Hijyen önlemlerine uymayınca, bir şey yapılmıyorsa, vatandaşa da yapılmamalı.

Aksi durum keyfiyet ve siyasi güce ayrıcalık olur, bu da hem kul hakkına girer hem de vatandaşı isyan ettirir.

Evet şimdi tekrar soruyoruz, ekteki görüntülerde sosyal mesafeyi ihlal edenlere ceza yazabilecek kimse var mı  ?

Kayseri’deki bu görüntülerde yer alanlara ceza yazamıyorsanız, vatandaşa ne diye yazıyorsunuz ? Şimdi, yöneticiler bu sorunun yanıtını vermeli. nettegaste olarak bekliyoruz, satırlarımız açıklamalarınızı kullanmak üzere, sonuna kadar sizlere açık ve yanıtınızı bekliyor.

Cevabı olan var mı  ?

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *