Silahlı kuyumcu çalındığında şüpheliler, gasbettikleri taksinin şoförünü dövüp bagaja kilitlemiş

GİRESUN'un Bulancak ilçesinde maskeli ve kuyumcu yırtılmasında gözaltına alınan 3 şüphelinin 4,5 kilo altın çaldıkları belirlendi. Altınların tamamı ele geçirilirken, şüphelilerin çalınmasından önceki gasbettikleri taksinin dövüp, el ve ayaklarını bağlayarak, aracın bagajına kilitledikleri ortaya çıktı.


84 Görüntüleme

Olay, dün saat 11.00 sıralarında Bulancak ilçesi Bulancak Mahallesi, Şemsettin Caddesi'ndeki HG'ye ait 'Gündoğdu' isimli kuyumcu mağazasında meydana geldi. Maskeli 2 şüpheli, silahlarla geldikleri işte yerindekileri bomba hale getirip, bir miktar belirtilmedi, ellerindeki çantalara doldu. Çevrede rastgele silahlarla ateş etmeyen şüpheliler, hırsızlık öncesi gasbettikleri taksiyle kaçtı. İhbar üzerine bölgeye polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. ST ve SC tutulan şüpheliler, çaldıkları altınlarla yakalandılar. Olay yerinde yapılan incelemede, kuyumcu mağazasında seyyar simitçinin cam tezgahına kurşun isabet eden ekipler, şüphelilere yardım eden E.B'yi gözaltına aldı.

O ANLAR KAMERADA

Bu arada hırsızlık ve sonrasında yaşananlar, iş yerinin güvenlik kamerasına ve cep telefonu kameralarına yansıdı. Hemen ardından kaydedilen cep telefonu görüntülerinde; iş yeri çalışanları ve çevredeki şüphelilerin koştuğu, bir esnafın ise gasbedilen taksinin lastiklerini bıçakladığı, kuyumcu mağaza sahibinin hareket etmeye çalışan aracın kapısını açan altın dolu çantaların birini kurtardığı ve taksinin ise hızla uzaklaştığı yer aldı.

RASTGELE ATEŞ AÇTILAR

Güvenlik kamerası görüntülerinde ise yüzleri kar maskeli şüphelilerin birinin elinde av bölmesi, diğerinin de elinde tabanca olduğu, iş yerine girişte birinin silahla rastgele ateşlendiği, kuyumcudaki çalışanın ellerinin başına doğrultarak çömeldiği ve vitrine yönelen hırsızlardan birinin altınları çantaya doldurulduğu görülüyor.

TAKSİCİYİ DARBEDİP BAGAJA ATMIŞLAR

Çaldıkları 4,5 kilo altın ile kaçırdıkları şüphelilerin, daha önce gasbettikleri taksinin sürücüsü Rıfkı Yavuz'u darbedip, el ve ayaklarını da bağlayarak, aracın bagajına kilitledikleri ortaya çıktı. Yaralı hastanedeki tedavi sonrasında taburcu edildiği öğrenildi.

VALİ SERDENGEÇTİ'DEN KUYUMCU VE TAKSİCİYE ZİYARET

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, ilçeye doğru kuyumcu esnafı ve aracı gasbedilen taksiciyi ziyaret etti. Ziyaret sırasında esnafın yaşadıkları sıkıntıları ve değişimi dinleyen Vali Serdengeçti, Bulancak'ın gözenekli huzuru ve güvenliğinin bakımı için gerekli bakımın alınacağını belirtti.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *