Sevyat Yatak Genel Müdürü Celal Aksoy, “35 Ülkeye İhracat Yapıyoruz”

Kayseri’de ürettikleri ürünleri 35 ülkeye ihraç ettiklerini belirten Sevyat Yatak Genel Müdürü Celal Aksoy, insan sağlığını önceleyen üretimler yaptıklarını söyledi. Yatakta eskiden olduğu gibi yüne dönüş olduğunu anlatan Aksoy, “Diğer firmalardan farklı olarak imalatımıza sevgimizi katıyoruz. ‘Sevyat, severek yatabilirsiniz’ sloganımızla uykunuz bize emanet” dedi.


238 Görüntüleme

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde misafirlerini ağırlayan İstanbul Mobilya Fuarı’nda bugün 4. gün. Üreticilere ürünlerini tanıtma ve ticari bağlantı kurma fırsatı veren fuara Kayseri’den de 180’in üzerinde mobilya ve yatak firması katılıyor. Kayseri’de üretim yapan Sevyat Yatak da, fuarda yerini aldı. 

Faaliyetleri ve fuar hakkında bilgi veren Sevyat Yatak Genel Müdürü Celal Aksoy, 75 çalışanla tam 17 yıldır yatak, baza ve başlık ürettiklerini söyledi. Fuarda yaklaşık 35 yatak firması olduğunu aktaran Aksoy, “Hepsi de seçkin firmalardan. Biz de her sene kendi potansiyelimizi büyüterek geliyoruz buraya. Ürünlerimizin ve kalitemizi geliştirerek katılıyoruz. Fuar iyi geçiyor. Çok şükür herkes kısmetinin olduğu kadar da kazanıyor. Biz de 75 çalışanımızla tam 17 yıldır yatak, baza ve başlık üreterek bu işe gönül vererek devam ediyoruz. Patronumuz Adem bey ilk başladığında bu işe 100 metrekare gibi bir alanda başladı. Şu anda 6 bin metrekare genişliğinde bir alanda kendi üretimini yapan bir firma haline geldik. Aktif olarak üretim yapan firmaların içerisinde 2 tane firmamız var.  Birinci firmamızın ismi Sevyat ikinci firmamızın ismi Natusse. Natusse yataklarımızı da makine işçiliği olmadan el yapımı olarak doğal üretiyoruz. Bu yataklarımız yüzde 100 doğal, pamuk, yün, at kılı, deve tüyü gibi malzemelerden üretiyoruz. Tamamen insanların sağlığına yararlı şekilde ürünleri imal ediyoruz. Artık insanlar daha çok eskiye yönelecekler. Eskiden nasıl yün kullanımı fazlaysa şimdi de artık yataklarda yün kullanılıyor. Ayrıca diğer firmalardan farklı olarak sevgi katıyoruz yaptığımız işe. Sevyat, severek yatabilirsiniz. Bu sloganımızla uykunuz bize emanet” ifadelerini kullandı. 

‘BİZDE HER YATAĞIN AYRI BİR HİKAYESİ VAR’

Şu anda aktif bir şekilde 35 ülkeye ihracat yaptıklarını vurgulayan Aksoy, “Genellikle Avrupa, Orta Asya ve Afrika ülkelerine satış yapıyoruz. Amerika’dan yeni birkaç müşterimiz oldu, bu fuarla birlikte. İlk güne nazaran sonraki günlerde fuara ilgi daha yoğun. Fuarda müşterilere ürünleri en iyi şekilde tanıtıp bu ürünleri müşterinin kapısına kadar en iyi şekilde göndermek önemli. Bizim için önemli olan burada yazdığımız sipariş değil, müşterilerin ikinci, üçüncü dönüşleri. Bizim amacımız sürekliliği, kaliteyi arttırmak. Bunu da her yıl zaten gelen misafirlerimizin bize söyledikleri şu; ‘Siz her yıl işinize fazlasını ekleyerek devam ediyorsunuz’ diyorlar. Biz yataklarımızda daha çok doğaya yönelmeye çalıştık. Şu an doğaya atık olarak baktığınız zaman milyon metreküp atık var. Bu atıkları bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Böyle olunca maaliyette düşüyor. Dolayısıyla insanların daha çok sevebileceği, rahat edebileceği ürünler tasarlıyorsunuz. İnsanlar belki buna yatak olarak bakıyor ama bizde her yatağın ayrı bir hikayesi var. Biz bundan sonra yurt içinde ve dışında bayilikler açacağız. Bu sene de Allah kısmet ederse ulusal kanallarda televizyon reklamlarına katılacağız. Şu andaki hedefimiz bu. Sevyat son 2 yıldır tekstil ürünlerine de yöneldi” şeklinde konuştu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *