Organlarıyla 4 kişiye hayat veren Melek, son yolculuğuna uğurlandı

YALOVA'da otomobil arkadan çarpan motosiklette ağır yaralandıktan 5 gün sonra tedavi gördüğü nörolojik beyin ölümü gerçekleşen ve kazadan 3 gün önce organlarını bağışlayarak 4 kişiye hayat veren Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi Melek Karakaş (21), gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.


87 Görüntüleme

Kaza, 12 Nisan'da Yalova-Bursa kara yolu, Kirazlı Sanayi Sitesi Kavşağı mevkinde meydana geldi. Yalova'dan, Bursa yönüne giden Ziya Ö. (20) idaresindeki 77 ACV 937 motosiklet, aynı istikamete giden RA (58) yönetimindeki 57 HD 830 plakalı otomobilin arkadan takıldı. Çarpışmanın yaşandığı devrilen motosikletin sürücüsü Ziya Ö. İle tesiste Melek Karakaş yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırılırdı. Başından aldığı darbe ile ağır yaralanan Melek Karakaş'ın kazasından 5 gün sonra çarşamba günü beyin ölümü gerçekleşti.

ÖLMEDEN ÖNCE ORGANLARINI BAĞIŞLAMIŞ

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Melek Karakaş'ın kazasından 3 gün önce giderek organ bağışında bulunup bunu annesiyle paylaştığı öğrenildi. Bu gelişmenin ardından başka bedenlerde yaşanacak olan Melek'in organlarının doku ve kan grubunun belirlenecek nakli konusunda girişim başlatıldı. Melek'in Yalova'da operasyonla toplanan kalbi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, hastalığı Bursa Şehir Hastanesi'ne, sol böbreği Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sağ böbreği ise Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi'nde organ bekleyen nakledildi. Yalova Valisi Hülya Kaya ise genç değişiklik acılı ailesini evinde ziyaret edip baş sağlığı diledi.

ANNESİ TABUTA SARILIP AĞLADI

Organlarıyla 4 kişilik yaşam arkadaşı olan Melek Karakaş bugün Yalova'da oğul yolculuğuna uğurlandı. Melek'in cenazesi öğlen Merkez Camii'ne getirildi. törenlerine, babası 10 yıl önce ölen Melek Karakaş'ın annesi Romanya asıllı Türk vatandaşı Viorica Cristina Karakaş, kardeşleri Adile Karakaş ve Sibel Kaya ile Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, akrabaları, arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Viorica Cristina Karakaş, kızının tabutuna sarılıp hayalini döktü. Daha sonra da tabutun arkasından el salladı. Melek Karakaş, kılınan cenaze namazının ardından Merkez Mezarlığı'nda verildi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *