NASA, evin çatısına düşen nesnenin ISS'ten düştüğünü doğruladı

NASA, geçen ay ABD'nin Florida'da dağılmış bir evin çatısına düşen gizemli nesnenin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) düşen bir parça olduğunu doğruladı.


88 Görüntüleme

NASA dün yaptığı açıklamada, 2021'den beri bu yana yavaş yavaş Dünya'nın yörüngesine doğru hareket eden bir kargo paletinin kontrollü bir şekilde dünya çapında geri döndüğünü ancak bir parçanın 8 Mart'ta Florida'da bir evin çatısına düştüğünü ifade etti. NASA, atmosfere giriş paletinin tamamen yan tahmin edileceğini belirterek, “Mart 2021'de NASA yer kontrolleri, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun robotik kolunu kullanarak, yörüngedeki ileri karakolda güç yükseltmelerinin bir parçası olarak yeni lityum iyon pillerin teslimatı ve kurulumunun ardından, eskiyen nikel hidrit pilleri içeren bir kargo paletini uzay istasyonundan serbest bıraktı. Paletin, 8 Mart 2024'te Dünya atmosferine giriş sırasında tamamen yanması bekleniyordu. Ancak bir donanım parçası yanmadı ve Napoli, Florida'daki bir evin çatısına düştü. NASA, nesneyi ev sahibiyle işbirliği yaparak geri aldı ve nesneyi ajansı Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde analiz etti.

 

Yapılan incelemede düşen nesnelerin pilleri kargo paletine monte etmek için kullanılan NASA uçuş destek cihazlarından kalma bir parçanın olduğu belirlendi. Parça, Inconel metal alaşımından yapılmış, 1.6 kiloluk, 4 inç kesitli ve 1.6 inçliktir” dedi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *