İstanbul - Fatih'te bekçilerle şüpheliler arasında arbede; Bekçilerin ateş açtığı köpek yaralandı

FATİH'te, sıcaklıkta ateş eden iki şüpheliyi yakalamak isteyen bekleyenler, şüphelinin havlayan köpeğini ateşleyerek yaraladı. İki şüphelinin gözaltına alınırken olayın ardından yaşananlar cep telefonunun kamerasına yansıdı.


60 Görüntüleme

Olay, dün gece saatlerinde Balat Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, motosikletli iki şüpheli durumda ateşlendi. Olayın yerine gelen bekçiler ile şüpheliler arasında çıkan kovalamacada, AFÜ. (22) isimli şüpheli kaçarken telefonunu düşürdü. Şüpheli kısa bir süre sonra köpeğiyle birlikte telefonunu almak için olay yerine geri geldi. Şüpheliyi yakalamaya çalışan bekçiler, köpeğin kendilerini havlaması üzerine ateş açtı. Silahtan çıkan kurşunun isabet etmesi sonucu 'Leydi' isimli köpek yaralandı. Olayın ardından şüpheliler AFÜ ile MEB yakalanarak ele geçirildi.

 

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Şüphelilerden AFÜ., "Görevli memura dayanım, tehdit, genel güvenliğin kasten sokulması ve hayvanların tehlike yaratabilecek şekilde serbest bırakılması" suçlarından yapılan operasyonların ardından adliyeye sevk edildi. MEB(17) hakkında ise "Ses ve gaz fişini atabilen silahlar hakkında kanuna aykırılık" suçundan idari işlem yapıldı.

Bekçiler tarafından köpeğin vurulmasının ardından yaşananlar, cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde bir kişinin "Köpeğe sıktı, köpek ölüyor" diye bağırdığı duyuluyor. Görüntünün devamında, cep telefonuyla kayıt yapan kişinin arka görüntüleri giderek köpeğe sesleniyor. Sesi duyarak gelen köpek yerde yüzüyor. Görüntülerde köpeğin kanları içinde görülüyordu.

 

"KİMSEYE HAVLAMAZ PEŞİNE KOŞMAZDI"

Mahalle sakinlerinden Davut Er, "Gece 00.00 sıralarında evde otururken silah sesi dinlemişti. Sonra bakıp köpek ağlayarak kaçmıştı. Vuran bekçiydi ve ve köpek çipliydi. Çok güzel hayvandı, kimseye de saldırmazdı. Kimseye havlamaz peşine koşmazdı. Sahibi gezdirmeye çıkarmıştı. Akşam başarmak haberine göre Ameliyata alacaklardı.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *