Güncel altın ve döviz piyasası

Güncel altın ve döviz piyasasını değerlendiren Sarraf İhsan Gülderdi, “Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 45’e çıkarmasıyla döviz üzerindeki baskı devam ettiriliyor ancak ne kadar baskılansa dahi yükselişini sürdürmeye devam edecek.


2019 Görüntüleme

Seçimden sonra da gerek altında gerekse dövizde yukarı yönlü hareketin hızlanacağını tahmin ediyoruz” dedi. 
Sarraf İhsan Gülderdi, güncel altın ve döviz piyasasını değerlendirmesiyle birlikte hafta içerisindeki döviz ve altın fiyatları hakkında bilgilerini paylaştı. Sarraf Gülderdi; Kazancılar Çarşısı’nda has altının 2 bin 66 liradan, çeyrek altının 3 bin 460 liradan, 22 ayar altının bin 990 liradan, doların 30 lira 35 kuruştan ve euronun da 32 lira 80 kuruştan işlem gördüğünü belirterek “Geçen hafta Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın yapmış olduğu 250 baz puanlık faiz artırımıyla politika faizi yüzde 45’e çıktı. Bu artışla birlikte döviz üzerindeki baskı devam ettiriliyor. Seçime kadar da bu seviyelerde kalacağını tahmin ediyoruz ancak döviz her ne kadar baskılansa dahi yükselişini sürdürmeye devam edecek. Seçimden sonrasında ise gerek altının gerekse dövizin bu seviyelerde kalmayacağını ön görüyoruz” dedi.
Borsa İstanbul’da ise geçen haftada olduğu gibi bu haftada da yukarı yönde hareketlenme olduğunu söyleyen Sarraf Gülderdi, “Bir ay öncesine kadar BİST Endeksi 7200 bandına kadar düşmüştü, hafta başı itibariyle BİST endeksinde yüzde 1,5 artış görüldü. Yatırım tavsiyesi olmadan; 8 bin 500, 8 bin 600 bandına kadar çıkacağını tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.
GÜNCEL ALTIN VE KUR FİYATLARI:
DOLAR: 29,25 TL
EURO: 32,20 TL
ÇEYREK ALTIN: 3300 TL
22 AYAR ALTIN: 1920 TL
HAS ALTIN: 2000 TL.
ONS: 2028 USD.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *