Dış ortam güvenlik kameralarında bulunması gereken önemli özellik: plaka okuma

Dış ortam kameralarında bulunması gereken özelliklerden bahseden KLC Güvenlik SECOM Çözüm Ortağı Genel Müdürü İbrahim Kılcı, “Dış ortam kameralarının plaka okuyabilecek görüntü kalitesine sahip olması gerekiyor. Plaka okuma, aracınıza olası bir hasar verilmesi durumunda diğer aracın plakasının tespitini kolaylaştırır” dedi. Dış ortam güvenlik kameraları, birçok olumsuzluğun önüne geçiyor.


180 Görüntüleme

‘İKLİM ŞARTLARINA UYGUN OLMALIDIR’
Dış ortam güvenlik kamerasının yağmur, kar gibi durumlardan etkilenmemesi gerektiğini vurgulayan Kılcı, “Dış ortam güvenlik kameralarında dikkat edilmesi gereken özellikler; dışarıda kullanılacağı için bu kameraların doğa ve iklim şartlarına uyumlu olması gerekir. Görüntü kalitesini düşürecek ya da herhangi bir arızaya sebep verecek durum olmamalıdır, yağmur ve kar yağdığında etkilenmemesi gerekir” dedi.
‘PLAKA OKUYABİLECEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE SAHİP OLMALIDIR’
Kameranın olası bir durumda plaka okuyabilecek görüntü kalitesine sahip olmasının önemini vurgulayan Kılcı, “IP67 dediğimiz standartlara uygun kameralar olması gerekiyor ve plaka okuyabilecek görüntü kalitesine sahip olması gerekiyor. Dış ortama taktığınız bir kameranın hareket algılama özelliği olması gerekiyor ve size kısa kısa videolar atabiliyor olmalıdır. Yine de bunu alarm sistemi ile desteklemeniz gerekir. En önemli unsurlardan birisi de gece görüntüsüdür. Karlamalar, titreşimler olmaması gerekir. Bu segmentteki kameraların dış ortamda kullanılmaması gerekir. Plaka okuma size, aracınıza olası bir hasar verilmesi durumunda diğer aracın plakasını kamera sayesinde görebilirsiniz. 0352 338 4545 numaralı hattımızdan bize ulaştıklarında ücretsiz olarak keşif ve risk analizi hizmeti veriyoruz” diye konuştu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *