Dev dalgalara aldırış yapmayı denize giren Bedirhan'ı 'insansız cankurtaran robotu' kurtardı

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü'nün (MGM) sarı kod uyarısı verdiği Antalya'da saatteki hızı yaklaşık 70 kilometreye ulaşan fırtınaya aldırış etmeden denize giren Bedirhan Kiril (19) ile onu kurtarmak için denize giren dalış eğitmeni İbrahim Sunduvaç 'ı deniz polisinin 'insansız cankurtaran robotu' kurtardı.


116 Görüntüleme

Kentte saatteki hız yaklaşık 70 kilometreyi bulan fırtına şiddeti sürüyor. Konyaaltı Sahili'nde fırtına nedeniyle boyu 5 metreye kadar ulaşan dev dalgalar kıyıya ulaştı. Bedirhan Kiril buna aldırmadan denize girdi. Dalgalarla birlikte karşımıza çıkan Kiril'i fark etmeyen, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Ekipler bölgeye ulaşana kadar gencin denizde çırptığını gören dalış eğitmeni İbrahim Sunduvaç, can yeleğini giyerek suya girdi. Kiril'i kurtarmak için yana kadar yüzen Sunduvaç, dev dalgalardan kıyıya gelemedi ve ekiplerin yardımını bekledi.

İhbarla birlikte bölgede deniz polisi, kıyıya 100 metre açıktaki Kiril ile dalış eğitmeni Sunduvaç'ın uzaktan uzaktan kumandalı 'insansız cankurtaran robotu' yolladı. Robota tutunan Sunduvaç ve Kiril, kıyıya getirildi. İlk müdahalesi sahilde yapılan Kiril, tedavi için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

'BU TÜR HAVALARDA KİMSENİN DENİZE GİRMEMESİ GEREKİYOR'

Dalış eğitmeni İbrahim Sunduvaç, “Kendime can yeği aldım, suya atladım. Başka bir donanım yoktu. Onu sakinleştirdim, önce kıyıya gelmeyi önerdiğimizi başaramayacağımızı anlayınca tekrar açığa çıktık. Çünkü dalgadan daha az etkilenmemiz gerekiyordu. Daha sonra sakin sakin giderken başladı. Kıyıdaki robot ve ekipleri tekrar kıyıya yaklaşmaya başladı. Neyse ki bu sefer başardık. Bu tür havalarda kimsenin denize girmemesi gerekiyor" dedi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *