DeFacto doğa dostu koleksiyonunu tüketiciyle buluşturuyor

Sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında DeFacto, Wiser Globe iş birliği ile ekolojik ve doğa dostu koleksiyonlarına bir yenisini daha ekledi.


1597 Görüntüleme

 Marka, zararlı kimyasallar ya da ponza taşlarını kullanarak yapmak yerine daha sürdürebilir olan ‘Wiser Wash’ yöntemiyle ürettiği kot ve tişörtten oluşan seçenekleri tüketicilerle buluşturuyor. Doğa dostu yöntem sayesinde üretilen kotlar ile su tüketiminde yüzde 80 tasarruf sağlanırken, iklim değişikliğine sebep olan etkilerde yüzde 59 oranında azaltıyor.   


 

Global moda markası DeFacto, sürdürebilirlik yaklaşımı doğrultusunda tekstil sektörünün vazgeçilmezi kotların üretim teknolojisine daha sürdürebilir olan Wiser Wash yöntemini de ekledi. Bu doğrultudan hareketle doğa dostu DeFacto x Wiser Wash koleksiyonu jeanler Wiser Wash yöntemiyle üretilecek.  


 

Su ve diğer doğal kaynakların hızla azaldığı ve gün geçtikçe tükenen dünyamızda Wiser Wash yöntemi kotların yıkama işlemi sırasında su tüketimini önemli ölçüde azaltıyor. Geleneksel yöntemlerden çok daha çevre dostu olan Wiser Wash yöntemi sayesinde kot ağartmak için normalde 16 litre su gerekirken, bu yöntem ile kot yıkama sadece bir bardak suya yani 200 ml gibi çok az bir miktara düşürüyor. Böylece Wiser Wash sayesinde su tüketiminde yüzde 80 tasarruf sağlanırken, iklim değişikliğine sebep olan etkilerde yüzde 59 oranında azaltıyor.   


 

DOĞA DOSTU KOLEKSİYONDA, KADIN VE ERKEKLER İÇİN ÜRÜNLER VAR 


 

DeFacto’nun su tasarrufunun önemine dikkat çekmek ve farkındalığını arttırmak için 22 Mart Dünya Su Gününde moda severler ile buluşturduğu ekolojik ve doğa dostu DeFacto x Wiser Wash koleksiyonu kot ve tişörtten oluşuyor. 14 parça erkek ve 10 parça da kadın ürünün yer aldığı koleksiyon sürdürebilir yöntem ile üretilen kot ile yeşil ve mavi renklere sahip tişörtlerden oluşuyor. Bu özel koleksiyona seçili mağazalarından ve markanın internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.  

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *