Çocuklar için Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Atölyesi

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi ve AGÜ Çocuk Üniversitesi tarafından, “31 Ekim Dünya Şehirler Günü” kapsamında "Çocuklar için Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları" atölye programının ikincisi düzenlendi.


522 Görüntüleme

AGÜ Mimarlık Fakültesi ve AGÜ Çocuk Üniversitesi liderliğinde Küresel Okullar ve Küresel Sürdürülebilir Gelecek kurumlarının desteği ile AGÜ’de 31 Ekim Dünya Şehirler Günü kapsamında SKA 11ve 2021 iklim değişikliğine uyumlu şehirler temasına odaklanan atölye gerçekleştirildi.  Çocuklar için Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları atölye programına 8-10 yaş arası çocuklar katıldı.  Program AGÜ Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Burak Asiliskender danışmanlığında gerçekleştirildi.

 Prof. Dr. Burak Asiliskender, “Çocukların bilişsel, duyuşsal, sosyal ve fiziksel gelişim alanlarını destekleyen aynı zamanda iklim değişikliğine uyumlu şehirler konusuna odaklanan etkinlikler tasarlandı. “ dedi.

Tanışma etkinliğini takiben, Dr. Sümeyra Ayık Akıllı ve Sürdürülebilir Şehirler konusunda etkileşimli çalışmalar gerçekleştirdi.

Daha sonra çocuklar kendi sürdürülebilir hayali şehirlerini Tasarım Odaklı Düşünme ve Çocuklar için Felsefe temelli yöntemle, Dr. Sinan Akyüz, Ar. Gör Özlem Kevseroğlu ve mimarlık öğrencileri Melike Tuna, Busenur Yılmaz, Mustafa Ehven’ın yardımı ile tasarladı ve sundu. 

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *