By Stol Masa Sandalye Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Solmaz: “Fuardan Beklentimizin Üzerinde Fayda Gördük”

Ürünlerinin çoğunluğunun patentinin kendilerine ait olduğunu söyleyen By Stol Masa Sandalye Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Solmaz, bu ürünlerin yüzde 90’ını yurt dışına sattıklarını söyledi.


465 Görüntüleme

Yeni pazarlar bulmak için fuarlara katıldıklarını belirten Solmaz, İstanbul Mobilya Fuarı’ndan da beklentilerinin üzerinde fayda gördüklerini ifade etti. 

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde 29 Ocak Pazar gününe kadar devam edecek olan İstanbul Mobilya Fuarı’nın 5’inci gününde firmalar ürünlerini tanıtmaya devam ediyor. Kayseri’den fuara katılan 180’in üzerinde mobilya üreticilerinden birisi olan By Stol Masa Sandalye de fuarda yerini aldı. 

1HA’ya fuarı ve faaliyetlerini anlatan By Stol Masa Sandalye Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Solmaz, 2014 yılında beri Kayseri OSB’de üretim yaptıklarını söyledi. Kısa sürede ihracatlarını arttırdıklarını belirten Solmaz, “Şu an yaklaşık 22 ülkeye ihracat yapıyoruz. İhracatımızın ağırlığı Avrupa ülkeleri. Bütün kalite standartlarımızı onların belirlemiş olduğu donelere göre yapıyoruz. 70’e yakın çalışanımız var” dedi. 

Üretilen ürünlerin yüzde 85’inin patentinin kendilerine ait olduğunu belirten Solmaz, “Ekibimizle birlikte tasarımlarını yapıyoruz. Bu durumda bizim sektörde önemli yerlerde olmamızın etmenlerinden birisi de bu. Firmamızın en önemli özelliği şu, dışardan herhangi bir destek almadan tüm ürünleri kendimiz üretiyoruz” diye konuştu. 

İstanbul Mobilya Fuarı’nın kendileri açısından beklentilerin de üzerinde iyi sürdüğünü anlatan Solmaz, “Fuar beklediğimizden daha güzel geçiyor. Bu ürünlerde bizim elimizin, gözümüzün nuru var. Fuara hazırlanmak için 4 ay öncesinden hazırlanmaya başladık. Ciddi bir emek söz konusu. Bunun da karşılığını fazlasıyla aldık” ifadelerini kullandı.

‘AVRUPA’DA BAŞARILI OLMAMIZIN EN BÜYÜK SEBEBİ KAPLAMA KONUSUNDA ÇOK İYİ OLMAMIZ’

Ürünlerin yüzde 90’ını yurt dışına ihraç ettiklerini ve kaplama konusunda çok iyi olduklarını dile getiren Solmaz, “Yurt içinde de satış yaptığımız yerler var. Yurtdışında İngiltere pazarında fazla yokuz, ama bu sene İngiltere’de bir pazarlama şirketiyle iş anlaşması yaptık. Avrupa’da başarılı olmamızın en büyük sebebi kaplama konusunda çok iyi olmamız. Yaptığınız işi takip etmeniz gerekiyor. Yüzlerce insanla ticaret konuşuyoruz. Bunun devamını getirebilmek önemli” şeklinde konuştu. 

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *