Böbrek ağrısıyla gitti, karnından 8 kiloluk tümör çıkarıldı

ANTALYA'nın Alanya ilçesinde böbrek ağrısı şikayetleriyle iyileşen Şükrü Genç (48), bağ dokusundan yaralanma ve nadir görülen bir kanser türü olan sarkom hastalığına yakalanmış olanlar.


59 Görüntüleme

Dünyada görülen nadir bir damar bozukluğuna sahip Genç, karnın solunu dolduran 8 kilogramlık tümörden İzmir'de yapılan operasyonla kurtuldu. Ameliyattan sonra 70 kilodan 55 kilo düştüğünü söyleyen Genç, "Kocaman bir karnım vardı. Gebe bir kadın görünüyordu. Ben ilk başta kilosunu sanıyordum, bakmadım. Ağrılar başladıca tedaviye devam etti. Başarılı bir operasyonun devam ettiğini. Hayatta kalmamın nedeni doktorlarım. Kendilerine teşekkür ederim" dedi .

Alanya'da müzisyen olarak işleyişinin geçişini sağlayan Şükrü Genç, yaklaşık bir yıl önce başlayan karın ağrısı şikayeti üzerine Alanya Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Burada karnında kitle tespit edilen Genç daha sonra Isparta'da özel bir iyileşmeye gitti. Ameliyata alınmasının söylenmesi üzerine Genç, ailesinin yaşadığı İzmir'e gelip, İzmir Şehir Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan muayenede kitlenin dalak, pankreas ve kalın bağırsağıyla birlikte böbrek üstü bezlerini de içine alınmış ve boyutlarının eninin 35, boynunun ise 25 santimetre olduğu tespit edilen tümörün ağırlığının ise 8 kilo olduğu anlaşıldı. Genç'e bağ dokusundan kaynaklanan ve nadir görülen bir kanser türü olan sarkom hastalığı tanısı konuldu. Genç, İzmir Şehir Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ali Kemal Kayapınar ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr.Murat Güner tarafından 19 Mart'ta yapılan operasyonla sağlığına kavuştu.

'HAYATTA OLMAMIN SEBEBİ DOKTORLARIM'

Karnındaki kitle nedeniyle yavaş yavaş kilo almaya başlayan ancak bu durumun çok değişmediğini dile getiren Genç, "Daha önce böbreğimde taş vardı. Bunu da tuttuğum böbrek sandım. Ama yanılmışız. Kitle böbreğe baskı yaptığı için ağrılarım oluyormuş. Alanya Devlet Hastanesi'nde ultrasonla bakarak emar ayrılıyor Daha sonra Isparta'da özel bir sağlık hizmetine başvurdum, aynı gün ameliyat olabileceklerini söylediler. Ailem İzmir'de yaşadığı için burada ameliyat edildi. Olasılığın durumum olduğunu düşündüm ve risk aldım. Doktorlara da riskin büyük olduğunu söyledim.

'GEBE BİR KADIN GİBİYDİM'

Alanya'da bağlama ve gitar çaldığını ancak son dönemde ağrıları nedeniyle çalışamaz hale geldiğini anlatan Şükrü Genç, kendisini ikinci kez dünyaya gelmiş gibi izinni belirtip, "Kocaman bir karnım vardı. Gebe bir kadın vardım. Ben ilk başta kilolu olduğumu sanıyordum, durmadım. Ağrılar Nefes alışverişim bile iyi değildi.Ama formatımı kullanmıştım.70 kiloyken ameliyattan sonra Hocalarımın 8 kilo olduğunu söyledi. Ameliyattan çıktığımdan beri 35 yıl boyunca bakım yapıyordum. Artık kesildiği yerde bile duramıyorum.

'HASTANİN TEK ŞANSI CERRAHİ İDİ'

Şükrü Genç'in 29 Mart'ta taburcu olduğunu ve ameliyatın ardından hiçbir komplikasyon yaşamadıklarını ifade eden İzmir Şehir Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Doç. Ali Kemal Kayapınar, dünyada az rastlanan bir damara sahip olduğunu belirtti, "Her insanda damarların normal bir gidişi vardır ancak bazı aralıklarla bu seyir değişebiliyor. Sol bacaktaki damarın normalde aşağıda, sağ bacaktaki damarla birleşmesi gerekirdi. Damar tümörünün içinden gidip sol böbreğin Toplardamarına katılıyordu.Hastalığımızı onkoloji konseyinde değerlendirdik.Konsolde ameliyat öncesi iyileşme ortaya çıktı.Hastanın tek şansı yoktu ve. bunun yanında damar anomalisi nedeniyle operasyonun devam ettiği söylendi. Kendinin de riskleri kabul etti biz de kabul ettik" diye konuştu.

'8 KİLO AĞIRLIĞINDA OLDUĞUNU GÖRDÜK'

Tümörün dalağı, pankreası, sol böbreği ve sol kolonu kapsayannu anlatan Doç. Dr. Kayapınar şöyle devam etti:

"Tümör ile bu organları çıkarıldık. Aynı zamanda tümörün içinden altından giden büyük damarı koruyarak geride hiç tümör parçası bırakmadık. Tümörü çıkarıldık ve tartıp 8 kiloluk hastalık görüldü. Hastamızın bu ameliyatla yaşam süresi uzatma işlemimiz için gururluyuz. Bu kitle karnın arka tarafta yer aldığı yer için büyük boyutlara gelene kadar kendini göstermemiş ve hastada herhangi bir şikayet yaşanmamıştır.

'AMELİYAT MASASINA YATIP KALKAMAMA İHTİMALİ VARDI'

Cerrahi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr.Murat Güner ise "Bu yaralar cerrahi için zordur. Çünkü yerleşim yeri kırılması zordur. Damarlara olan komşuluğu, etrafındaki dokuları içine alması, geç ortada fark edilmesi, genellikle kilo vererek bilerek geç müdahalesi ve başvurduğu zaman da damarlar ve uzak dokuları sardığı Hastanın bütünselliğiyle durumu paylaşıldı ve hastanın hastaneye yatıp kalkmasının mümkün olduğu biliniyordu. Bizim katkımız için paha biçilemez. Hastaları takip ederek iyi olduğunu görmek için mutluluk verici" diye konuştu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *