BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “TOMARZA İLÇEMİZE 3 MİLYON 500 BİN TL’LİK İÇME SUYU YATIRIMI YAPTIK”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü’nce Tomarza İlçesi’nde yeni yerleşim yerleri için 3 milyon 500 bin TL maliyet ile içme suyu yatırımı gerçekleştirildiğini kaydetti.


330 Görüntüleme

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, merkez ve ilçelerin olmazsa olmazı sağlıklı ve kaliteli altyapı hedefiyle faaliyetlerini sürdürüyor.

Geleceğe yön veren projeler ile hem insanı hem çevreyi gözeten KASKİ, içme suyu projelerine hız verdi. Bu projelerden bir tanesine de Tomarza ilçesinde devam ediliyor. İlçede içme suyu altyapısı revize edilirken Şiraz, Pusatlı ve Karamuklu Mahallelerinde toplam 2 bin 800 metre hat çalışması gerçekleştiriliyor.

“Güçlü Yarınlar İçin Hedefimiz Sağlıklı Altyapı”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, daha yaşanabilir yarınlar için hedeflerinin Avrupa standartlarında altyapı oluşturmak olduğunu dile getirerek çalışmaların titizlikle sürdürüleceğini belirtti.

Başkan Büyükkılıç kent genelinde sorunsuz altyapı hedefiyle tüm alt yapı problemlerini göz önüne alarak uzun soluklu çözümler üretmeye çalıştıklarını ifade ederek şunları kaydetti:

“Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak hem altyapı hem de üst yapı anlamında güzel Kayseri’mizde güzel insanlarımıza hizmet için adeta gecemizi gündüzümüze katıyoruz. ‘Az laf çok iş’ anlayışı ile nasıl daha fazla hizmet edebiliriz, bunun gayreti içerisinde olduk. Çok şükür yaptığımız ve yapacağımız hizmetler ile ilgili çok olumlu geri dönüşler aldık. ‘Sağlıklı üst yapılar ancak sağlıklı altyapılar ile olur’ dedik. Buna göre yol haritası çizdik. Merkez ve ilçelerimizde ihtiyaca, talebe göre projeleri vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Sunmaya da devam ediyoruz. Buna göre Tomarza ilçemizde altyapımızı güçlendiriyoruz. Şiraz Mahallemize 850 metre 63’lük polietilen ve Pusatlı Mahallemize 450 metre 63’lük polietilen borularla toplam 1300 metre içme suyu hattı imalatı gerçekleştiriyoruz. Hem yeni yerleşim yerlerine su ulaştırıyor hem de ekonomik ömrünü tamamlamış şebeke hatlarımızı yeniliyoruz. Diğer yandan Karamuklu Mahallemizde ise devreye alınan içme suyu sondajını aktif hale getirerek depo ile bağlantısını yapıyor mahallemizde altyapımızı daha da güçlendiriyoruz. İş kapsamında 800 metre 10 ATÜ 110’luk OPVC ve 700 metre 16 ATÜ 110’luk OPVC borularla 1500 metre sondaj terfi hattı imalatı gerçekleştiriyoruz. İlçemizin tamamında altyapı ile ilgili ihtiyaç önceliğine göre de çalışmalarımız devam ediyor. Her şey daha yaşanabilir yarınlar için. İnşallah ‘İnsana hizmet Hakk’a hizmet’ anlayışı ile çalışmalarımıza son sürat devam edeceğiz.”

Tomarza Pusatlı Mahallesi sakinlerinden Ali Söme KASKİ çalışmalarından memnun olduklarını dile getirerek, “Eksiklerimizi temin etmek için dilekçemizi verdik. Sağ olsunlar ekiplerimiz hızlı bir şekilde çalışmalara başladılar. Kanalizasyonumuz mevcuttu. Şuan da içme suyu hattı için çalışma yapıyorlar. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’a çok teşekkür ederiz. Rabbim başımızdan eksik etmesin. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Karamuklu Mahalle sakinlerinden Adem Özocak ise “Mahallemizin yaz aylarında nüfus artışı ile birlikte zaman zaman su iletimi konusunda ufak tefek sıkıntı oluyordu. Dilekçe verdik. Sağ olsun KASKİ ekiplerimiz su iletimini daha güçlü hale getirmek için sondaj kuyusu açtılar. Devamında ise yeni hat çekilerek inşallah sıkıntımızı çözecekler. Başta Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *