Başkan Vural: “Felâhiye’miz ve Özvatan’ımızın doğal gazsız son kışı olacak”

Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun, belediye olarak hiçbir kuruma borçlarının olmadığını ifade etti. Yaklaşık 2 ay önce gerçekleştirilen doğal gaz temel atma töreni sonrasında çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini de söyleyen Vural, “Felâhiye’miz ve Özvatan’ımızın doğal gazsız son kışı olacak” dedi. 


374 Görüntüleme

Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun, KayseRadar ve Radyo Radar’dan canlı olarak yayınlanan ‘Bunu Da Konuşalım’ programına konuk oldu. Gazeteci Erdinç Teğmen’in sorularını cevaplayan Coşkun, ilçenin tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığını ifade etti. Felahiye’de genellikle kuru tarımın yapıldığını ama yüzde 25 oranında sulu tarımın da yapıldığını belirten Coşkun, “Kuruhüyük, Darılı, Kerpiç, İsabey, Acırlı, Menteşe, Alabaş, Büyüktoraman, Kayapınar ve Silahtar mahallelerimizde tarım arazisi kıraç arazimizden, mera arazimizden daha büyük, daha kullanışlı şeyleri var. Özellikle kuru tarım ama yine de ilçemizin yüzde 25’inin üzerindeki arazimiz sulu tarım. Burada 3 tane sulama göletimiz, bir tane de çiçek gözü diye hitap ettiğimiz çayımız var. Buralardan elde edilen sularla arazilerimizdeki hem hububatlarımız hem de diğer ektiğimiz pancarımız, ay çekirdeğimiz, silajlık mısırımız, fasulyemiz ve diğer ürünlerde sulanabilir. Kayapınar’ımızda inşa edilen Felahiye Kayapınar Sulama göletimiz var. Yaklaşık, arazimizin 6 bin 900 – 7 bin dekar araziyi sular. Suladığı için kıraç arazisi sulu olduğundan her yıl ekildiği için 14 bin dekar sulamış oluyor. Hem de verim 2 katına çıkıyor. Normalde kıraç arazide 250 kilo verim alınırken, sulu tarımda en az 500 kilo civarında verim alınıyor. Kıraç arazide bir yıl nadasa bırakılıyor ama sulak arazine her yıl ekim yapılır, bu da ilçenin arazisinin büyümesine sebep oluyor. Bunun gibi Kepiç, Darlı ve Tozlu göletimiz var. Bunları sonradan inşa ettik” şeklinde konuştu. 

‘SOSYAL KONUTTA 98 KİŞİ HAK SAHİBİ OLDU’

Sosyal Konut projesi kapsamında başvurular az olduğu için kura çekilişi yapılmadan 98 kişinin hak sahibi olduğunu söyleyen Coşkun, “Sosyal konut projesine 122 adet başvuru oldu. Ön elemelerde şartları, adresleri tutmadığı için bir kısmı elendi. Bunlardan 98’i hak sahibi oldu, Onlara da TOKİ’den herkese 'hak sahibisiniz' diye mesaj geldi. Başvuran kişiler kuraya gerek kalmadan hak sahibi oldu. İlçemiz Kayseri istikametindeki girişinde belediyemizin imkanlarıyla satın aldığımız bir arsa var. Orayı çok uygun olduğu için hemen karayolunun kenarında ve ilçenin girişinde güzel bir yerde orayı TOKİ’ye vererek yapılmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı. 

 

‘FELAHİYEMİZİN DOĞAL GAZSIZ SON KIŞI OLACAK’

Yaklaşık 2 ay öne gerçekleştirilen doğal gaz temel atma töreni sonrasında çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini dile getiren Başkan Coşkun, “Yaklaşık 2 ay önde Azerbaycan firması ve Şuşa Valisinin de katılımıyla Büyükşehir Belediye Başkanımızın düzenlediği alt yapı temel atma töreniyle başladık. İnşallah bu kış Felâhiye’miz ve Özvatan’ımızın doğal gazsız son kışı olacak. Seneye inşallah bundan daha önceki aylarda doğal gaza kavuşacağımıza inanıyoruz. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Şu an da projeleri bitti. Firmalar görevlendirildi. Alan firma bizi ziyaret etmek istedi ama bundan yaklaşık 2 hafta önce cenazemizin olmasından dolayı olamadı. Sonrasında İstanbul ziyareti olduğu için önümüzdeki hafta görüşmelerimizi yaparak çalışmalara başlayacaklar. Ben 9’uncu aya hazır olarak gireceğimizi düşünüyorum” diye konuştu. 

“BİR TARAFTAN HİZMETLERE DEVAM ETTİK BİR TARAFTAN DA BORÇLARIMIZI KAPATTIK”

Belediye olarak hiçbir kuruma borçlarının olmadığını ifade eden Başkan Vural Coşkun konu hakkında şunları söyledi: “Şu anda borçsuz bir belediyeyiz ama Kayapınar, Büyük Toraman ve Felâhiye’nin toplamda yaklaşık 4,5 milyon TL borcu vardı. Biz bir taraftan hizmetlere devam ettik bir taraftan da borçlarımızı kapattık. Hiçbir kurumu, devlet kurumlarına, şahıslara, firmalara, hiç kimseye bir tek TL borç, vadeli de vadesi geçen de bir borcumuz yok. Belediyecilikte şöyle bir anlayış var; ürünü satın aldığınız firmalar faturanızı kesecek, belediyeler de o zaman ve imkan dahilinde ödemelerini yapacak. Ama ne kadar uzarsa da belediyeler o kadar memnun olur gibi bir anlayış var. Bende böyle bir anlayış yok, alışveriş yaptığımız firmada işimiz bittiyse, şartları yerine getirdiyse faturayı kesip paralarını veririz. Geçmişe dönük, geciken bir borcumuz yok. Hizmet etmeye çalışıyoruz. Daha öncesinde personellerin bile maaşını ödeyemeyen bir belediye iken her kuruma borcu varken, tüm taşınmazlarımızın tamamı ipotekli hacizliyken biz tamamının bunlardan kurtardık, bir taraftan da hizmetimize devam ettik.”

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *