Başkan İlmek, ‘Trafik Işığı Gereksiz’ Diyen Meclis Üyesine Kaza İstatistikleriyle Cevap Verdi

İncesu Belediye Başkanı Av. Mustafa İlmek, Adana yolu üzerinde günlük 10 bin aracın geçtiği ve ölümlü kazaların yaşandığı Örenşehir Kavşağı’nda bulunan trafik ışıklarının fuzuli olduğunu söyleyen meclis üyesine, burada yaşanan ölümlü kaza istatistikleriyle cevap verdi.


246 Görüntüleme

 İlmek, “Meclis üyesi, ışıkların gereksiz ve milli servet kaybı olduğunu gelsin annesini, babasını, evladını kaybeden vatandaşlarımıza anlatsın” dedi.

İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, AK Parti İncesu İlçe Başkanı Hamit Korkmaz ve meclis üyeleriyle birlikte Örenşehir mahallesini ziyaret etti. Mahalle halkı tarafından karşılanan Başkan İlmek, günlük 10 bin aracın geçtiği kavşakta bulunan trafik ışıklarının fuzuli olduğunu söyleyen meclis üyesine aynı kavşakta cevap verdi. 

Söz konusu kavşakta daha önce yaşanan ölümlü kaza istatistiklerini de veren Başkan İlmek, "Birkaç gün öncesinde bir meclis üyesi Örenşehir kavşağına gelerek kısa bir süre önce yerleştirdiğimiz trafik ışıklarının gereksiz olduğunu söyledi. Örenşehir mahallemiz 2 bin 500, Hamurcu mahallemiz bin 200 kişinin yaşadığı mahalledir. Burada yaşayan insanların yüzde 85'i tarımla uğraşıyor. Bu nedenle insanlar traktör, eşek ve atlarla yolun karşısına geçiyor. Son 3 yıl içinde ölümlü ve yaralamalı 64 kaza meydana geldi. Canlar yitirdik. Bizim amacımız bu trafik ışıklarını yaptırırken can kayıplarının önüne geçmektir. Meclis üyesi, ışıkların gereksiz olduğunu ve milli servet kaybı olduğunu gelsin annesini, babasını, evladını kaybeden vatandaşlarımıza anlatsın. Neden burada iki vatandaşla ya da mahalle muhtarı ile görüşmedin.  Burada yaşanan kazaları sen bilmiyorsan, ilçe teşkilatı da mı bilmiyor? Çünkü amacınız farklı. Sizin için siyaset insan canından daha önemli. Biz buradayız, gelsin ışığın fuzuli olduğunu bize, mahalle halkına anlatsın. Biz bir vatandaşın burnu kanamasın diye mücadele ediyoruz. Bugün son kan olarak kurbanımızı da keseceğiz. Kimsenin de bu ışıkları kaldırmasına gücü yetmez" dedi.

Örenşehir kavşağında geçtiğimiz yıl anne ve babasını trafik kazasında kaybeden mahalle sakinlerinden Sadullah Kökçöl de "Son can kaybı da 6 ay önce oldu. Trafik ışığı geldi. Başkanımızdan ve yapanlardan Allah razı olsun. Biz ışık talebini o meclis üyesinden de zamanında istemiştik. Işık istemekte amacımız başka canların yitirilmemesi" diye konuştu.

Örenşehir Mahalle Muhtarı Gökhan Yolageldi ise "Bizim zorumuza gitti. 4 yıl ışık yapılması için mücadele ettik. Bu kavşakta bir kaza meydana geldiğinde uyku uyuyamıyoruz. Bu ışık bizim yükümüzü aldı. Devletimizden ve başkanımızdan Allah razı olsun. Tek isteğimiz tren yoluna bariyer yapılmasıdır. Günlük 600 yaya geçişi var" şeklinde konuştu.

Hamurcu Mahalle Muhtarı Ali Dinçer de "Öncelikle tüm yetkililerimize teşekkür ederim. Devlette verilmiş hak geri alınmaz. Bu kavşağın teşekküllü alt geçit olmasını temenni ederken, yapılan işe de engel olmanın anlamı yok" dedi.

Konuşmaların ardından kurban kesilerek dua edildi. 

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *