Başkan Büyükkılıç, “Bozulan Yolları En Kısa Zamanda Yapacağız”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kış koşullarına bağlı olarak bozulan ve eleştirilere sebep olan yolları en kısa zamanda yapacaklarını söyledi.


233 Görüntüleme

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, KayseRadar ve Radyo Radar’dan canlı olarak yayınlanan ‘Gündem’ programında Mustafa Bayram’ın sorularını cevapları. Kayseri için yaptıkları ve yapacakları projeleri anlatan Büyükkılıç, Türkiye’deki 30 büyükşehir belediyesi arasında yatırıma en çok bütçe ayıran belediye olduklarını vurguladı. Kış sonrası kentin bazı noktalarında yolların bozulduğunun sorulması üzerine Büyükkılıç, “Kayseri’de yaz ve kış arasında 55 derecelik bir fark var. Hem bundan hem de yaptığımız tuzlama çalışmalarından dolayı bazı yerlerde sorun çıkabiliyor. Ama bunların hiçbirisi halledemeyeceğimiz işler değil. Kaynaklarımız, bütçemiz, ekibimiz ve diğer her türlü imkânımız mevcut. Vatandaşımız kış şartlarından dolayı eksiklerimizi mazur görsünler. Kısa sürede bu eksikleri halledeceğiz. Vatandaşımız kış şartlarından dolayı eksiklerimizi mazur görsünler. Kısa sürede bu eksikleri halledeceğiz” dedi. 

Büyükşehir olarak 25 aydır kredi almadan belediye hizmeti verdiklerini belirten Büyükkılıç, “Gerek altyapı gerek belediye olarak hizmetimizi sürdürüyoruz. 30 büyükşehir arasında yatırıma en çok pay ayıran birinci belediye Kayseri Büyükşehir Belediyesidir. Kayseri alt yapı olarak diğer şehirlerden daha iyi bir durumda. Bizde bu yüzden sosyal ve kültürel yönden neler yapabiliriz diye kafa yoruyoruz. 150 projemizin arasında da bunlar vardı. Bu projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Millet bahçesi projemizin içine çağdaş bir kütüphane düşünüyoruz. Kütüphaneleri çok önemsiyoruz. Her semtte mutlaka bir kütüphane olmalı mantığıyla ilerliyoruz. Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır” dedi.

YENİ TRAMVAY HATTI NE ZAMAN AÇILACAK?

Halen yapım aşamasında olan Tınaztepe - Şehir Hastanesi – KumsMall ve Talas tramvay bağlantı hatlarıyla ilgili de Büyükkılıç, “Yeni tramvay hatlarımız Ağustos-Eylül aralığında hizmete girecek. Talas hattında 6 tane tramvay aldık, o hatta yılın sonunda hizmete açılmış olur. Böylece 48 kilometrelik tramvay hattımız söz konusu olur. Havaalanına giden bir tramvay olmaması bir eksiklik. Kartal bölgesindeki kavşağımızdaysa 2 proje üzerinde çalışıyoruz. 15 Temmuz Caddesi sanayi yolu bağlantı inşaatı devam ediyor. Bitme tarihi fiyat beklentisinden dolayı biraz sarktı. Onu da tamamlayacağız. Ekibim ne isterse ikiletmedim, maddi manevi destek olmaya çalıştım. Valimizle 3,5 yıl uyum içerisinde çalışmalar yaptık. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Şehrimize katkı sağlama açısından dayanışmanın çok güzel bir örneği olduk” diye konuştu.

TRAFİK IŞIKLARINDA DUYGU SÖMÜRÜSÜ YAPAN DİLENCİLER MESELESİ

Takipçilerden gelen trafik ışıklarında dilenen kişilerle ilgili önlem alınması talebi üzerine ise Büyükkılıç, “Dilencilere izin verilmesi söz konusu değil, istismar söz konusudur. Emniyetimiz ve zabıtamız beraber çalışarak gereken önlemleri alacak. Vatandaşımızda duygu sömürüsüne müsaade etmemeli” dedi.

HER MAHALLEDEN FAKÜLTE ARAÇLARI NEDEN KALDIRILDI?

Toplu ulaşımla ilgili başka bir soru üzerine de Büyükkılıç, “Artık her mahalleden fakülte araçları kalkmıyor. Ama onun yerine aktarma uygulamamız var. 80 dakika içerisinde ücret talep etmiyoruz. Konfor önemli olabilir fakat asıl önemli olan hizmetin sürekliliğidir. Yeni küçük araçlar da alacağız. İmkânımız da kaynağımızda sorunsuz. Yatırımlarımıza devam ediyoruz ve yeni otobüslerde alacağız. Biz kilometre başına ücret ödüyoruz. Vatandaşlarımız da lütfen maruz görsün” şeklinde konuştu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *