Babasıyla aynı ismi taşıyan adayın muhtarlığı, itiraz üzerine düştü

KOCAELİ'nin İzmit ilçesi kırsal Arpalık İhsaniye Mahallesi'nde 31 Mart'taki seçim galibi Hasan Erdöl'ün (50) muhtarlığı, yapılan itiraz üzerine düştü. Hasan Erdöl'ün babasıyla aynı adı belirtilen kararın gerekçesinde, “Muhtar adaylığı pusulasında muhtar adayı olarak yalnızca Hasan Erdöl isimlerinin yer aldığı, ancak hangi Hasan Erdöl olduğu için hiçbir açıklayıcı dosyalanmadığı (anne adı, baba adı, doğum tarihi vb.) mevcuttur” denildi.


66 Görüntüleme

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimi'nde İzmit'e bağlı kırsal Arpalık İhsaniye Mahallesi muhtarlığı için mevcut muhtar Orhan Süren, Hüseyin Güldibi ve Hasan Erdöl aday oldu. 249 seçmenli mahallede mevcut muhtar Orhan Süren 78, Hüseyin Güldibi 37, Hasan Erdöl ise 113 oy aldı.

OK isimli kişi, İzmit İlçe Seçim Kurulu'na giderek devam ederek itiraz etti. OK'nin dilekçesinde, muhtar seçilen Hasan Erdöl ile babasının aynı adını taşıdığı, hangi günün seçmenlere açıklanmadığı, bunların arasında adaymış gibi gösterilip seçilmenin aldatıldığı, ayrıca olan Hasan Erdöl'ün dışarıdan seçmenlerle sunulan iddiaları yer aldı.

AYNI İSİMDE 2 KİŞİ

İlçe Seçim Kurulu, itiraz gerekçesi ve deliller içermediğini belirterek reddine karar verdi. Tamam, bu kez İl Seçim Kurulu'na itiraz etti. İl Seçim Kurulu, dışarıdan seçmenin getirildiği iddiasını kabul etmedi. Kurul incelemesinde, mahallede Hasan Erdöl'ün bulunduğu 2 kişiden birinin bulunduğu, bunlardan birinin 75 yaşındaki Hasan Erdöl, diğerinin ise 50 yaşındaki oğlu Hasan Erdöl'ün aday pusulasında hangisinin olduğu belirtilmediği açıkça ifade edildi. İl Seçim Kurulu, seçimin iptaline karar verdi. Kararın gerekçesinde, “Muhtar adaylığı pusulasında muhtar adayı olarak yalnızca Hasan Erdöl'ün yer aldığı, ancak hangi Hasan Erdöl'de hiçbir açıklayıcı dosyalanmadığı (anne adı, baba adı, doğum tarihi vb.) mevcuttur. Bu itibarla esasen hangi Hasan Erdöl'ün muhtar olarak seçildiği anlaşılamamaktadır. Öte yandan oy pusulası, açıklayıcı bir durumun verilmemesi nedeniyle seçiminin başlığını karıştıracak nitelikdir. Muhtarlığını adaylığının söz konusu olmayıp dikkate alınmaması seçmenin hangi Hasan Erdöl için oy vereceği konusunda not almayıp düşeceğini tercih ettiği” ifadeleri yer aldı. Arpalık İhsaniye Mahallesi'nde seçim 2 Haziran'da yeniden yapılacak.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *