Babasını pompalı tüfekle yaralayıp, 'Beni ve ailemi döverek engelli yaptı' dedi; 10 yıl hapis cezası verildi

BURSA'da ev meselesi nedeniyle tartıştığı babası Recep Bulut'u (60) pompalı tüfekle ağır yaralayan ve savunmasında, "Babam, çok küçük yaştan beri anneme, bana ve üremeye yönelik şiddet uyguluyor. Hatta annem Görme yetisini kaybetti. Bizi küçükken dövdüğü için hem benim hem de iş arkadaşlarımda yüzde 98 görme ve yüzde 35 işitme kaybı vardır" diyen Mehmet Ali Bulut (24), 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


49 Görüntüleme

Olay, 2021'de Temmuz ayında Osmangazi ilçesi İstiklal Mahallesi'nde meydana geldi. Babası Recep Bulut'tan boşanan annesi ve çocukları ile yaşayan Mehmet Ali Bulut, iddiaya göre, ev meselesi nedeniyle tartıştığı babası ile sokakta karşı karşıya geldi. Burada ikili arasında tartışma çıkınca Mehmet Ali Bulut, elindeki pompalı tüfekle ateş açtı. Yaralanıp kaçtığı evin tuvaletini kendisini kilitleyen Recep Bulut, muhtardan yardım istedi. İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Recep Bulut kurtarılırken, kaçanoğlu yakalandı. Mehmet Ali Bulut, operasyonların ardından tutuklandı. Göğsünden ve el parmaklarından ağır yaralanan Recep Bulut, hastanede tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

'GEÇMİŞTE BANA YAPTIKLARI GÖZÜMÜN ÖNÜNE GELDİ'

Mehmet Ali Bulut hakkında Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'üstsoydan akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi ile dava açıldı. Duruşmada savunma yapan Sanık Bulut, "Babam, çok küçük yaştan beri anneme, bana ve kardeşlerime şiddet uyguladı. Hatta annem tamamen görme yetisini kaybetti. Bizi küçükken dövdüğü için hem benim hem de akrabalarımda yüzde 98 görme ve yüzde 35 işitme kaybı vardır. Gözümdeki bu sorundan dolayı askere gidemedim. Ortaokuldan beri palyaçoluk yaparak geçimi sağladım. Eve getirilenm paralarını alırdı" dedi. Kendi vardı para ile ev akrabaları ve evini elinden almak isteyen bir süre boyunca sanık Bulut, "Olay günü lisanssız bölmesimi, annemin yaşadığı eve ayrılmak için giderken yolda babamı gördüm. Bana küfür ve kırıldı. beslediniz" diye konuştu.

'BİR ANLIK ÖFKE İLE BABASINA ATEŞ ETMİŞTİR'

Mehmet Ali Bulut'un avukatı Hakan Gündoğdu da müvekkilinin, annesi ve ağabeyleri ile çocukluk yaşlarından itibaren şiddete maruz kaldıklarını söyleyip, bu nedenle askerlik yapamadığını hatırlattı. Müvekkilinin ağır tahrik altında olayı gerçekleştirdiğini ve babasını öldürmeyi kast ettiğini belirten Gündoğdu, "Olay günü babası ile karşılaşan müvekkil, babasının kendisini sakat bırakmış olması ve sürekli kendi öz evladı değilmişçesine saldırırken, bir evde öfke ile yaralamak maksadıyla babasına ateş etmiştir. Ancak asla öldürmek Bunun en büyük sistemi, rapora göre basit tıbbi bir müdahale ile düzeltilemeyeceği, ancak hayati tehlikenin mevcut olmadığı belirtilmemiş. tüm indirim hasarları halinde uzun süreli tutukluluk süresi boyunca tahliye tahliyesini talep ediyoruz" dedi.

'BİR TOKAT DAHİ ATMIŞLIĞIM YOKTUR'

Recep Bulut ise "Hayatım boyunca şiddet uygulamadı. Eski hastalığın seyrin 7 kere ameliyat ettirdim. Her ne kadar askerlik şubesi tarafından gönderilen sağlık raporlarında, sanığın görmediği bozukluk olduğu bildirilmişse de bu bozulma benim sanığı dövmem sonucu meydana gelmemiştir. Oğlumun çocukluğundan kaynaklanan gözlerinde bozulma vardır. Ancak bu nedenle herhangi bir rapor almamıştı. Kararını mahkeme heyeti heyeti, ağırlaştırılmış müebbetle yargılanan Mehmet Ali Bulut'u 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığa 'haksız tahrik' ve 'iyi hal' indirimi uygulanırken, eylemin teşebbüs aşamasında kalması da verilen cezada gerekçe olarak gösterildi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *