Altın piyasasında güncel durum

Güncel altın ve döviz piyasasını değerlendiren Sarraf İhsan Gülderdi, “Yılbaşından sonra hem dolarda, Euro da, altında sakin seyir devam ediyor.


2200 Görüntüleme

Seçim sonrası için de aslında bir alım fırsatı yaratacağını yatırım tavsiyesi olmadan tahmin ediyoruz. Yatırımcıların düşecek beklentisiyle panik yapıp elindekileri satmaması yatırım yapacakların da uzun vadede altına yatırım yapılabilir seviyede olduğunu yatırım tavsiyesi olmadan söylemek istiyorum” dedi. 

Sarraf İhsan Gülderdi güncel altın ve döviz piyasasını değerlendirerek 31 Mart seçimleri sonrası altın için bir alım fırsatı olabileceğini belirtti. Gülderdi,  “Kazancılar çarşısında çeyrek altın şuanda 3 bin 440 lira, 22 ayar altın bin 990 lira, has altın ise 2 bin 70 liradan işlem görmekte altının ONS fiyatı 2 bin 30 dolar seviyesinde 32,80’den Euro işlem görürken 30 seviyesinden de dolar işlem görmektedir. Bildiğiniz üzere yılbaşı öncesinde altına ve dövize daha çok çıkacak beklentisiyle yoğun bir talep vardı bu da talep neticesinde fiyatların yukarı yönlü hareket etmesini tetikledi. ONS fiyatında hafif geri çekilmeler vardı. 2 bin 60, 2 bin 70 dolar seviyesine kadar çıkan ONS fiyatı şuan 2 bin 30 dolara kadar geriledi daha çok aşağı inecek beklentisi de şuanda görülmüyor. Dolar, Euro ve dövizde seçime kadar bir baskı söz konusu ama seçimden sonra tekrar yukarı yönlü hareketler gözlenecektir. Yılbaşından sonra hem dolarda, Euro da, altında sakin seyir devam ediyor. Seçim sonrası için de aslında bir alım fırsatı yaratacağını yatırım tavsiyesi olmadan tahmin ediyoruz. Yatırımcıların düşecek beklentisiyle panik yapıp elindekileri satmaması yatırım yapacakların da uzun vadede altına yatırım yapılabilir seviyede olduğunu yatırım tavsiyesi olmadan söylemek istiyorum” dedi. 

GÜNCEL ALTIN VE DÖVİZ FİYATLARI;
Çeyrek altın: 3440 TL
22 ayar altın: 1990 TL
HAS ALTIN: 2070 TL
Dolar: 30 TL
Euro: 32,80 TL.

 

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *