2 kişinin yaralandığı bıçaklı kavganın sebebi 3 yıl önce dershanede yaşanan yer tartışmasıymış

ERZURUM'da Yusuf Efe B.'nin (20), kendisi gibi üniversite öğrencisi olan kuzenler Muhammet Sefa B.'yi (22) göğsünden, Alperen B.'yi (21) de dizinden yaraladığı Olayın nedeninin, 3 yıl önce dershanede yaşanan tartışmanın olduğu ortaya çıktı. Olayın ardından tutuklanan Yusuf Efe B. (20), Alperen B. ile dershanede yer yüzünden tartıştıklarını ancak konaklamadan şikayetçi olduklarını söyledi.


53 Görüntüleme

Yusuf Efe B., olay günü iki kuzenin kendisine sataştığını sürerek, "'Senin bizimle sıkıntın mı var' diyerek yumruk ve tekmelerle saldırdılar. Ben de parkta bularak çöpe atmak için cebime yerleştirdiğim meyveleri bıçağını çıkararak korumak amacıyla ileri saldırmak istiyordum” dedi.

Olay, 17 Nisan saat 22.00 sıralarında Atatürk Üniversitesi Kampüsü kartal kapısına girişinde meydana geldi. Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencisi Muhammet Sefa B. ve Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde okuyan kuzeni Alperen B. ile Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Yusuf Efe B. arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgada Yusuf Efe B., cebinden çıkarılan mutfak bıçağıyla Muhammet Sefa B.'yi göğsünden, Alperen B.'yi ise sol dizinin üstünden bıçaklayıp kaçtı. Ağır yaralı olarak tedavi edilen Muhammet Sefa B., ameliyat sonrası kalp damar cerrahi servisinin yoğun bakımına alındı. Alperen B. ise yapılan tedavi sonrasında taburcu edildi.

Yusuf Efe B., Terminal Mahallesi'nde Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri tarafından kısa sürede yakalanıp gözaltına alındı. Yapılan aramaya rağmen suç bıçağı aleti mevcut olmasına rağmen.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Yusuf Efe B., çıkarıldığı mahkemece 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı.

Yusuf Efe B., ifadesinde Alperen B. ile 2021 yılında dershaneden tanıştıklarını ve o dönem oturma yeri açısından tartıştıklarını belirtti. Olayın ardından gecikme şikayetçi kaydını anlatan Yusuf Efe B., sonraki süreçte sorun yaşanmadığını ifade etti. Yusuf Efe B., olaydan önce karşılaştığı Alperen B.'nin öfkeli bir şekilde baktığını ancak kendisine karşılık vermediğini söyledi.

Olay gecesi saat 22.00'ye kadar dersin olduğunu ifadesinde anlatan Yusuf Efe B., okul çıkışı deneyimleri ile eğlenceler arasında bulduğumuz meyve bıçağını çöpe atmak için cebine yerleştirdiğini belirtti. Yusuf Efe B., "Arkadaşlarımdan ayrılma noktasında Kartal kapısında beklemede Alperen B. ve kuzeni olup olmadığı konusunda Muhammet Sefa B. ve İsmail B. ile karşılaştım. Yanlarından devam eden Muhammet Sefa B., bana öfkeli bir şekilde bakıldı ancak bir şey söylemedi. 1- 2 metre mesafeden sonra Muhammet Sefa B. bana seslenerek, 'Senin benim sorunum, sıkıntın mı var? Senin canın dayak mı istiyor?' Ben de kendileriyle herhangi bir sorun olmadığını söyledim.Bana bir anda saldırıyorlar, yumruk ve tekme sallıyorlardı.Alperen B.'nin elini beline attığını düşünerek ben de cebimde bulunan meyve bıçağını korumak amacıyla. Muhammet Sefa B.'nin göğsünden yaralandığı olay sırasında fark ettim. Alperen B.'nin yırtılmasından sonra yaralandı. Amacım kesinlikle onlara zarar verilmedi" dedi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *