Mustafa Çelik Out, Kayseri Siyaseti In!


432 Görüntüleme

Büyükşehir Belediye Başkanlığına beklendiği gibi Mustafa Çelik seçildi. Mehmet Özhaseki'nin istifa ederek partisinden milletvekili aday adaylığını duygusal bir konuşmayla birlikte duyurmasıyla şehrin gündemi, Büyükşehir Belediyesi'ne hangi ismin oturacağı oldu. 

4 isim üzerinde tahminler yürütülürken, işi tadında bırakmak lazım diyerek 30 Mart yerel seçimlerde aday olmayacağını açıklayan ve şehrin takımının başına geçen Bekir Yıldız ile Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu isimleri Memduh Büyükkılıç ile Mustafa Çelik'ten daha az ihtimalli zikredildi. 

Parti genel merkezine il başkanı Cahit Özden ile birlikte davet edilen dört isimle ayrı ayrı görüşüldü ve Kayseri milletvekillerinin de görüşleri soruldu. Bir ara Memduh Büyükkılıç ile Mustafa Çelik'ten biri üzerinde karar kılınacağı duyumunu almakla birlikte Mustafa Çelik ismi hep ağır bastı. Beklendiği gibi de Sayın Çelik üzerinde karar kılındı ve seçildi, hayırlı mübarek olsun.

30 Mart seçimleri öncesi 15 günde bir yaptığımız televizyon proğramlarında Kocasinan Belediyesi için ismi geçen Mustafa Çelik ile ilgili üst üste 3 proğramın hepsinde de Mustafa Çelik'in zeki, iş hayatında başarılı, hırslı ve siyasette de önünün açık olduğunu söylemiştim. Hatta programın moderatorü tarafından, “hayırdır, Mustafa Çelik'in basın danışmanı gibi konuşuyorsun” sözlerine muhatap da olmuştum! Mustafa Çelik'in bir basın danışmanı vardı seçim sürecinde ancak o ben değildim! Görünen köy klavuz istemez, basın danışmanı olmayı da gerektirmez! Biz öngördüklerimizi ve bildiklerimizi hep söyledik yazdık. Ön görülerimizde de neredeyse hiç yanılmadık. Kocasinan Belediye Başkanı seçilen Çelik makamına oturur oturmaz tüm şehrin dikkatini çekecek çalışmalar başlattı ilçede. Yatırım olarak Melikgazi'nin çok gerisinde kalan ilçeyi adeta bir şantiyeye dönüştüren Başkan Çelik kısa sürede çalışan başkan imajını şehirde oluşturdu. 

Çelik başkanı yıllardır iyi tanıyan biri olarak bu şehire katacağı çok kaliteli hizmetler olacağını bir çok mecliste de dile getirmişimdir. Genç, vizyoner, yenilikçi, adaletli yöneticilere bu ülkenin de bu şehrin de bundan sonrasında çok fazla ihtiyacı var. Çelik de zaten görevi devralırken yaptığı konuşmada oturan değil çalışan reis olacağını, kendisi için değil şehir için çalışan, yenilikçi ve adil bir yönetim sergileyeceğini ifade etmiş. Yolu açık olsun ve dileğimiz bu düşüncesinden asla taviz vermesin.

1991 yılından bu yana FP, SP ve AK Parti'de görev yapmış olan, şehrin siyasetinde yer almış olan Mustafa Çelik'in çalışkan ve vizyoner kişiliği ile tercih edilmiş olması şehir insanının kafasında aslında doğru isim olarak yorumlandı ve onay buldu. İsmin doğruluğu noktasında farklı bir görüş de duymadım.

Kayseri artık kabuğunu kırabilmeli

Lakin şehir insanının Kayseri siyasetinde ve de kurumların yönetimlerinde rahatsızlık duydukları konunun da tercümanı olmak isterim. Bunlar aslında her vatandaşımızın sürekli olarak karşılıklı dillendirdikleri ve de son derece rahatsızlık duydukları bilindik meseleler. 

Daha önce de hem yazılarımda hem de ekranlarda dile getirdim, yaklaşık 1 milyon 300 bin insanımızın yaşadığı şehrimizde 60-70 tane isim dönüp durmasın kurumların yönetimlerinde. Gençlerin önü açılsın. Her kesimden, her bölgeden insanımıza buralarda yer verilsin istiyor şehrin insanı. Eğer siz buraları belli isimlerin dışındaki isimlere sürekli kapatırsanız o zaman işin tadı kaçar ve küstürürsünüz insanları. Soruyorum size, hem parti ya da belediye yönetimlerinde yer alıp hem de bir iki tane daha oda yönetiminde yer alan bir iş adamı görev aldığı kurumların hangisinde verimli olabilecek. Zaten kendi işinin başında olan bu isimler birden çok yönetim de de yer aldıklarında nasıl başarı performansı sergileyebilecekler. Kurumların yönetim kurulları nasıl işleyecek bu şekilde. Zaten bu kurumların bugün en büyük sorunu yönetim kurulu üyelerinin devamsızlıkları değil midir. İş yoğunluğu hat safhada olan bu arkadaşlar yönetici olarak yer aldıkları birden fazla kurumun faaliyetlerinde yer almayı bırakın, toplantılarına dahi katılamıyorlar. Ticaret şehri Kayseri'nin işletmelerinin başlarında bulunan her bir arkadaşımız bu kurumlarda yer almayı hak etmiyor mu yoksa! Eşit ve adil tercihler yapılabilirse katılımcı demokrasi sağlanmış olur, fırsat eşitliği o zaman anlam kazanır. O zaman verimlilik daha da artmış olur, haksızlıklar giderilmiş, iş ehline verilmiş olur. 

AK Parti 13 yıllık iktidarında nasıl Türkiye Partisi olmayı başardı? Siyaset yaptığı ülkenin her kesimini, her bölgesini, her görüşten insanını kucakladığı ve de kadrolarında yer verdiği için. Kayseri de bu şekilde her insanına kucak açmalı ve ayrım gözetmeden demokratik siyaseti işlevsel hale getirmelidir. 

İlimizde özellikle de yıllardır iktidar olan AK Parti teşkilatı, sivil toplum kuruluşlarımız ve oda yönetimleri bu uyarıyı dikkate almalılar. Bu anlayışı şehire hakim kılmazsanız bir süre sonra bu kurumlara olan güveni kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Partiler aday adayları arasından seçime gidecek milletvekilleri isimlerini belirleyecekler. Bu listelerde yer alacak isimler de demokratik ve adalet terazisiyle belirlenerek seçmenin tercihine bırakılmalı. 

Köyüne, ilçesine, bölgesine bakılmadan ehliyetli olan ve hak eden kimse görev verilmeli hatta bu nitelikte olanlar tesbit edilip davet edilmeli. Önümüzdeki dönemde Kayseri'mizin bu önemli sorununu çözeceği umudunu güçlü tutuyorum. Biz hep birlikte bir şehiriz.

Yazar

Erdinç Teğmen

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *